אוכל
צילום׃ ענבל לביא, mako אוכל

עוגת גבינת שמנת והדרים

בלי מיקסר, בלי הקצפת ביצים, בלי עיתון ובלי תבנית של מים חמים. עוגת גבינת שמנת אפויה בחושה לגמרי וקלה להכנה, במרקם קרמי וממכר ובניחוח הדרי של סתיו. יותר מזה אנחנו באמת לא צריכים

ענבל לביא | mako אוכל | פורסם 16/11/17 
  • זמן עבודהשלושת רבעי שעה
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.7 384 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לתחתית:

250 גרם (שרוול) ביסקוויטים, טחונים דק

30 גרם (3 כפות) סוכר דמררה

120 גרם חמאה, מומסת

לעוגת גבינה:

675 גרם גבינת שמנת 25%

250 גרם (גביע) גבינה לבנה 5%

265 גרם (כוס ושליש) סוכר

400 מ"ל (2 גביעים) שמנת חמוצה

2 כפיות קליפת תפוז מגוררת

50 גרם (5 כפות) קמח

6 ביצים L

לעיטור (לא חובה):

1 תפוז גדול

100 גרם (חצי כוס) סוכר

60 מ"ל (רבע כוס) מים

אופן ההכנה:

1 לתחתית: מחממים תנור ל-150 מעלות. מערבבים בקערה את פירורי הביסקוויט עם סוכר דמררה וחמאה מומסת, ומהדקים היטב בעזרת תחתית של כוס לתבנית 24 ס"מ עם תחתית מרופדת בנייר אפייה.

2 לעוגת הגבינה: מערבבים בקערה גדולה את כל חומרי הבלילה פרט לביצים. מוסיפים את הביצים, אחת בכל פעם תוך כדי ערבוב, עד לקבלת תערובת חלקה.

>> עוד מתוקים? בואו לבלוג של ענבל

3 יוצקים את הבלילה לתבנית ואופים שעה וחצי עד שהעוגה יציבה למראה אך עדיין רוטטת מעט במרכז. מכבים תנור ומניחים לעוגה להצטנן בפנים במשך שעה. מעבירים לקירור למשך הלילה.

4 לעיטור (אל דאגה, העוגה מעולה גם בלעדיו): מסירים מהתפוז את קליפתו בעזרת קולפן (ללא החלק הלבן) וחותכים בסכין לרצועות דקות.

5 מביאים לרתיחה בסיר קטן את הסוכר והמים, מוסיפים את קליפת התפוז, מנמיכים מעט להבה ומבשלים תוך בעבוע קל כ-12-15 דקות, עד שהקליפות הופכות מעט שקופות. מוציאים את הקליפות מהסיר בעזרת מזלג ומפזרים במרווחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה. מצננים ומעטרים את העוגה סביב.

* מי שלא אוהב את המרירות של קליפות התפוז יכול להרתיח אותן קודם בסיר קטן עם מים עד כיסוי, ולשפוך את המים. ניתן לחזור על פעולה זו פעמיים-שלוש להסרת המרירות, ולאחר מכן להמשיך לשלב הבישול בסירופ הסוכר.