אוכל
צילום׃ ענבל לביא, mako אוכל

עוגת פקאנים, קינמון ומייפל

עוגת הווניל הבחושה הקבועה שלנו (מתכון מנצח ברמה של לשנן בעל פה) מקבלת לכבוד שבת את התוספת הכי מפנקת שיש: שכבה של פקאנים בחמאה, קינמון ומייפל. גם קרנצ'יות כיפית לעוגה, גם ריח משגע בכל הבית, גם טעים אש

ענבל לביא | mako אוכל | פורסם 07/09/17 
  • זמן עבודהעד חצי שעה
  • זמן הכנהשעתיים ורבע
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.8 252 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לעוגה:

140 גרם חמאה רכה

200 גרם (כוס) סוכר

3 ביצים

300 גרם (2 כוסות ו-2 כפות) קמח, מנופה

כפית וחצי אבקת אפייה

חצי כפית סודה לשתייה

רבע כפית מלח

200 מ"ל (גביע) שמנת חמוצה

2 כפיות תמצית וניל

לפקאנים בקינמון:

60 גרם (חצי כוס) שיבולת שועל להכנה מהירה

150 גרם פקאנים, קצוצים

2 כפיות קינמון טחון

50 גרם חמאה קרה, בקוביות קטנות

60 מ"ל (רבע כוס) סירופ מייפל אמיתי

לעיטור:

אבקת סוכר

אופן ההכנה:

1 מחממים תנור ל-180 מעלות.

2 מכינים את העוגה: מקרימים במיקסר עם וו גיטרה את החמאה הרכה עם הסוכר כמה דקות, עד לקבלת קרם בהיר ורך. מוסיפים ביצים, אחת בכל פעם, ומערבלים בין ביצה לביצה.

2 מוסיפים קמח בהדרגה, ואז את אבקת האפייה, סודה לשתייה ומלח, ומערבלים במהירות נמוכה עד לקבלת תערובת אחידה. מוסיפים שמנת חמוצה ותמצית וניל ומערבלים להטמעה.

3 מכינים את הפקאנים בקינמון: שמים בקערה בינונית-קטנה שיבולת שועל, פקאנים, קינמון וחמאה, ומפוררים בין כפות הידיים לקבלת תערובת פירורית.

>> כל המתכונים לראש השנה

4 משטחים מחצית מהבלילה בתבנית משומנת 20x30 ס"מ (ניתן להיעזר במרית או בכף מעט רטובה). מפזרים מחצית מתערובת הפקאנים ויוצקים עליהם את סירופ המייפל. משטחים מעל את יתרת הבלילה ומפזרים את שארית תערובת הפקאנים.

5 אופים 40-50 דקות, עד שקיסם שננעץ בעוגה יוצא יבש וללא פירורים (מומלץ לכסות את העוגה במהלך האפייה בנייר אלומיניום רופף על מנת שלא תשחים יתר על המידה). מצננים ומפזרים מעט אבקת סוכר.

* העוגה משתבחת כמה שעות לאחר האפייה, כשטעמי המלית מחלחלים והיא מתרככת.

>> לבלוג של ענבל - פיית העוגיות