צילום׃ נטלי לוין, mako אוכל
חיתוכיות שוקולד וביסקוויטים
חיתוכיות שוקולד עשירות ללא אפייה, עם גנאש שוקולד בשביל הטעם, שברי ביסקוויטים בשביל הקראנץ' וקצת שוקולד מלמעלה בשביל הסטייל. קינוח כיפי שנראה מיליון דולר, ואף אחד לא צריך לדעת שהשקענו בו כלום עבודה
נטלי לוין | mako אוכל
| פורסם 26/06/17
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהעד שעתיים
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות -
מרכיבים :
לתבנית מרובעת 20X20 ס"מ:
250 מ"ל (1 מכל) שמנת מתוקה
200 גרם שוקולד מריר
250 גרם ביסקוויטים
לקישוט:
3-4 ביסקוויטים שבורים גס
שוקולד לבן מגורר
אופן ההכנה:
1 מחממים שמנת בסיר עד לסף רתיחה.
2 קוצצים את השוקולד ושמים בקערה.
3 יוצקים את השמנת החמה על השוקולד, ממתינים כדקה וטורפים עד קבלת גנאש אחיד.
4 שוברים את הביסקוויטים לחתיכות א-סימטריות קטנות ומוסיפים פנימה. מערבבים היטב עד שמתקבלת עיסה אחידה.
>> בשבוע שעבר הכנו מאפינס לימון ופרג
5 יוצקים את העיסה לתוך תבנית ומיישרים את החלק העליון.
6 מקשטים את החלק העליון בשברי ביסקוויטים ושוקולד מגורר.
7 מצננים במקפיא שעה-שעתיים או עד שהתערובת מתייצבת לחלוטין.
8 חותכים לריבועים בגודל הרצוי. מגישים קר.
הערות:
* החיתוכיות יישמרו בכלי סגור במקרר עד שבועיים.
* אפשר להמיר את הביסקוויטים בכל סוג של עוגיות שאוהבים באותה כמות.