טארט שוקולד צ'יפס עם קצפת וגנאש
האמת? לקח לנו רגע להבין מה יש בטארט הזה, וכשקלטנו ששכבת הבצק היא למעשה עוגיית שוקולד צ'יפס גדולה פשוט התעלפנו מאושר. כשהתאוששנו זה רק השתפר: יש בו גם גנאש שוקולד מריר וקצפת. זהו, כל חלומותינו התגשמו
- זמן עבודהשלושת רבעי שעה
- זמן הכנהיותר משלוש שעות
- רמת קושיבינוני
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים :
לבצק עוגיות שוקולד צ'יפס:
120 גרם חמאה, רכה
80 גרם (שליש כוס דחוסה) סוכר חום כהה
50 גרם (רבע כוס) סוכר לבן
חצי כפית מלח
1 ביצה
חצי כפית תמצית וניל
210 גרם (כוס וחצי) קמח
רבע כפית אבקת סודה לשתייה
130 גרם (שני שליש כוס) שוקולד צ'יפס מריר, או שוקולד מריר קצוץ
למלית שוקולד:
250 גרם שוקולד מריר 60%, קצוץ
250 מ"ל (גביע) שמנת מתוקה
קורט מלח
לעיטור:
125 מ"ל (חצי גביע) שמנת מתוקה
1 כף אבקת סוכר
חצי כפית תמצית וניל
אופן ההכנה:
1 לבצק עוגיות שוקולד צ'יפס: מערבבים במיקסר עם וו גיטרה את החמאה הרכה, שני סוגי הסוכר והמלח 3-4 דקות לקרם רך. מוסיפים ביצה ותמצית וניל ומעבדים לתערובת חלקה. מוסיפים קמח וסודה לשתייה ומעבדים רק עד לקבלת בצק אחיד. מוסיפים שוקולד צ'יפס ולשים קלות להטמעה. מקררים לשעה.
2 מחממים תנור ל-180 מעלות. מהדקים את הבצק לתבנית פאי 24 ס"מ, תחתית ודפנות, ומנקבים במזלג. מגלגלים מיתרת הבצק כדורים קטנים של כ-2 ס"מ ומסדרים בתבנית אפייה במרווחים.
3 אופים את קלתית הבצק 20-25 דקות עד שהעוגייה משחימה אך עדיין נותרת מעט רכה. מצננים. אופים את עוגיות הבצק בנפרד במשך כ-10 דקות להזהבה.
4 למלית שוקולד: בסיר קטן או במיקרוגל ממיסים את השוקולד והשמנת המתוקה עם קורט מלח. מערבבים לקרם חלק. מצננים לטמפרטורת החדר ויוצקים לקלתית. מעבירים לקירור למשך כשעה וחצי להתייצבות.
5 מקציפים במיקסר שמנת מתוקה עם אבקת סוכר ותמצית וניל לקצפת יציבה, מעטרים את הטארט בעזרת שקית זילוף ומקשטים בעוגיות.
לבלוג של ענבל – פיית העוגיות
>> בפעם שעברה הכנו עוגת גבינה ללא אפייה. הכי שווה בארץ