אוכל
צילום׃ קרן אגם, mako אוכל

עוגת ריקוטה ולימון בלי קמח

עוגות של פסח תמיד לוקחות אותנו לכיוון כבד של שוקולד, אבל השנה גילינו שאפשר וגם כדאי להקליל: עוגה מרעננת, אביבית ונהדרת של לימון וריקוטה, עם ריח משגע וטעם נפלא - וכל כולה מוכנה בקערה אחת

קרן אגם | mako אוכל | פורסם 04/04/18 
  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.5 114 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מכל העוגות שהכנו השנה לפסח - זו ניצחה במבחן דעת הקהל. עוגה אלוהית עם טעם לימוני חמצמץ, רכה ונמסה בפה, שעובדת מעולה גם חמה וגם קרה.

מרכיבים :

3 ביצים

שלושת רבעי כוס (150 גרם) סוכר

100 גרם חמאה מומסת

מיץ משני לימונים

כפית תמצית וניל

כוס וחצי (150 גרם) שקדים טחונים לאבקה

חצי כפית אבקת אפייה

כוס (100 גרם) קוקוס טחון

כוס גבינת ריקוטה (אני השתמשתי ב-5%)

קליפה מגוררת משני לימונים

אופן ההכנה:

1 מחממים תנור ל-180 מעלות. משמנים תבנית אינגליש קייק או מרפדים בנייר אפייה.

2 טורפים בקערה את הביצים והסוכר כ-5 דקות, עד לקבלת תערובת תפוחה ובהירה (אפשר במיקסר ידני).

3 מוסיפים את החמאה המומסת, מיץ הלימון ותמצית הווניל וממשיכים לטרוף (או להקציף) באיטיות.

>> הנה עוד 3 עוגות בחושות של קרן אגם לפסח

>> ועוד מתכונים מתוקים לפסח

4 מוסיפים שקדים טחונים, אבקת אפייה, קוקוס וריקוטה, ולבסוף את קליפת הלימון. מערבבים.

5 מעבירים לתבנית ואופים 35-40 דקות, עד שקיסם שננעץ במרכז העוגה יוצא עם פירורים לחים. אם רוצים, מקשטים באבקת סוכר.

עוגת ריקוטה ולימון לפסח - פרוסה (צילום: קרן אגם, mako אוכל)
את הזוכה שלנו|צילום: קרן אגם, mako אוכל

*לבלוג של קרן, נשואה למאפייה