קאפקייקס פיניאטה
מה יותר כיף מעוגונית שוקולדית קטנה עם קצפת קרמית שכל כולה שלכם? יש לנו תשובה: אחת כזאת שכשנותנים לה ביס מתגלה הפתעה – מפל עדשים!
- זמן עבודהרבע שעה
- זמן הכנהחצי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים (12 מנות):
לקאפקייקס:
120 גרם (כוס פחות 2 כפות) קמח, רצוי קמח עוגות
1 כפית אבקת אפייה
35 גרם (רבע כוס) קקאו, מנופה
150 גרם (שלושת רבעי כוס) סוכר
קורט מלח
120 מ"ל (שני שליש כוס) שמן
2 ביצים L
1 כפית תמצית וניל
160 מ"ל (שני שליש כוס) מים רותחים
למילוי:
180 גרם סוכריות עדשים
לעיטור:
375 מ"ל (גביע וחצי) שמנת להקצפה 38%
30 גרם (רבע כוס) אבקת סוכר
1 כף אינסטנט פודינג וניל
סוכריות צבעוניות
אופן ההכנה:
1 מכינים את קאפקייקס הקקאו: מחממים תנור ל-170 מעלות. מנפים לקערה גדולה קמח, אבקת אפייה וקקאו, מוסיפים סוכר ומלח ומערבבים.
2 יוצרים במרכז התערובת גומה גדולה, יוצקים לתוכה שמן, ביצים ותמצית וניל וטורפים לבלילה סמיכה.
3 מוסיפים לקערה מים רותחים בהדרגה תוך כדי טריפה עד לקבלת בלילה חלקה ודלילה יחסית.
>>> מחפשים מתכונים לראש השנה? כנסו לכאן
4 מחלקים את התערובת בין שקעים בתבנית מאפינס מרופדת בעטרות נייר ואופים 16-20 דקות עד שקיסם שננעץ במרכז הקאפקייקס יוצא יבש. מצננים.
5 יוצרים גומה גדולה במרכז כל קאפקייק בעזרת כפית, ממלאים בסוכריות עדשים צבעוניות, מכסים במעט מפירורי העוגה שרוקנו ומהדקים בעדינות.
6 לעיטור: מקציפים שמנת להקצפה עם אבקת סוכר ופודינג וניל לקצפת יציבה, מעבירים לשקית זילוף עם צנתר משונן ומזלפים תלולית יפה של קרם על כל קאפקייק.
>>> לבלוג של ענבל - פיית העוגיות
7 שומרים את הקאפקייקס בקופסה אטומה במקרר, ולפני ההגשה מפזרים מלמעלה סוכריות צבעוניות.
* ניתן להשתמש בשמנת צמחית כדי להפוך את המתכון לפרווה.