אוכל
צילום׃ ענבל לביא, mako אוכל

קאפקייקס פיניאטה

מה יותר כיף מעוגונית שוקולדית קטנה עם קצפת קרמית שכל כולה שלכם? יש לנו תשובה: אחת כזאת שכשנותנים לה ביס מתגלה הפתעה – מפל עדשים!

ענבל לביא | mako אוכל | פורסם 16/08/18 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהחצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.7 289 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (12 מנות):

לקאפקייקס:

120 גרם (כוס פחות 2 כפות) קמח, רצוי קמח עוגות

1 כפית אבקת אפייה

35 גרם (רבע כוס) קקאו, מנופה

150 גרם (שלושת רבעי כוס) סוכר

קורט מלח

120 מ"ל (שני שליש כוס) שמן

2 ביצים L

1 כפית תמצית וניל

160 מ"ל (שני שליש כוס) מים רותחים

למילוי:

180 גרם סוכריות עדשים

לעיטור:

375 מ"ל (גביע וחצי) שמנת להקצפה 38%

30 גרם (רבע כוס) אבקת סוכר

1 כף אינסטנט פודינג וניל

סוכריות צבעוניות

אופן ההכנה:

1 מכינים את קאפקייקס הקקאו: מחממים תנור ל-170 מעלות. מנפים לקערה גדולה קמח, אבקת אפייה וקקאו, מוסיפים סוכר ומלח ומערבבים.

2 יוצרים במרכז התערובת גומה גדולה, יוצקים לתוכה שמן, ביצים ותמצית וניל וטורפים לבלילה סמיכה.

3 מוסיפים לקערה מים רותחים בהדרגה תוך כדי טריפה עד לקבלת בלילה חלקה ודלילה יחסית.

>>> מחפשים מתכונים לראש השנה? כנסו לכאן

4 מחלקים את התערובת בין שקעים בתבנית מאפינס מרופדת בעטרות נייר ואופים 16-20 דקות עד שקיסם שננעץ במרכז הקאפקייקס יוצא יבש. מצננים.

5 יוצרים גומה גדולה במרכז כל קאפקייק בעזרת כפית, ממלאים בסוכריות עדשים צבעוניות, מכסים במעט מפירורי העוגה שרוקנו ומהדקים בעדינות.

6 לעיטור: מקציפים שמנת להקצפה עם אבקת סוכר ופודינג וניל לקצפת יציבה, מעבירים לשקית זילוף עם צנתר משונן ומזלפים תלולית יפה של קרם על כל קאפקייק.

>>> לבלוג של ענבל - פיית העוגיות

7 שומרים את הקאפקייקס בקופסה אטומה במקרר, ולפני ההגשה מפזרים מלמעלה סוכריות צבעוניות.

* ניתן להשתמש בשמנת צמחית כדי להפוך את המתכון לפרווה.