שבלולי שמרים עם שוקולד מריר ושקדים
זה השבוע השני שדיבורים על סערה שוטפים את ישראל, ואנחנו אומרים: למה לא לשטוף את הבית עם ריח מתקתק של אפייה? אז הנה לכם שבלולי שמרים מהממים עם שוקולד מריר ושקדים. כל מה שהקפה שלכם צריך
- זמן עבודהשלושת רבעי שעה
- זמן הכנהיותר משעתיים
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים :
לבצק:
350 גרם (2 כוסות וחצי) קמח
65 גרם (שליש כוס) סוכר
6 גרם שמרים יבשים
50 גרם (חצי כוס לא דחוסה) שקדים טחונים
רבע כפית מלח
1 ביצה L
1 כפית תמצית וניל
180 מ"ל (שלושת רבעי כוס) חלב
80 גרם חמאה, רכה
למלית:
120 גרם שוקולד מריר, קצוץ
60 גרם חמאה
40 גרם (4 כפות) סוכר
50 גרם (חצי כוס לא דחוסה) שקדים טחונים
לציפוי:
1 ביצה
1 כפית חלב
80 מ"ל (שליש כוס) מים
65 גרם (שליש כוס) סוכר
כמה טיפות תמצית שקדים או 1 כף ליקר שקדים (לא חובה)
אופן ההכנה:
1 מכינים את הבצק: מערבלים במערבל חשמלי עם וו לישה את כל חומרי הבצק פרט לחמאה עד לקבלת בצק אחיד. מוסיפים את החמאה הרכה ולשים 8 דקות נוספות עד לקבלת בצק אלסטי ורך.מעבירים לקערה מקומחת קלות, מכסים בניילון נצמד או במגבת נקייה ומתפיחים עד להכפלת הנפח (אפשר גם להכין לילה קודם ולהתפיח במקרר למשך הלילה).
2 מכינים את המלית: ממיסים את השוקולד הקצוץ עם החמאה במיקרוגל או על בן מארי עד לקבלת תערובת חלקה. מוסיפים סוכר ושקדים טחונים ומערבבים. מקררים מעט כך שהתערובת אינה חמה למגע ומסמיכה מעט.
3 מרדדים את הבצק על משטח עבודה מקומח קלות לעלה בגודל של כ-30x40 ס"מ, משטחים עליו את המלית בשכבה אחידה ומגלגלים מצידו הרחב יותר לקבלת רולדה הדוקה.
>> עוד מתכונים נהדרים מחכים לכם בבלוג של ענבל - פיית העוגיות
4 חותכים את הרולדה ל-12 פרוסות ומסדרים בתבנית של 20x30 ס"מ מרופדת בנייר אפייה. מכסים בניילון נצמד או במגבת נקייה ומתפיחים עד להכפלת הנפח.
5 מחממים תנור ל-180 מעלות. מברישים את השבלולים בביצה טרופה עם כפית חלב ואופים כ-20-25 דקות עד להשחמה.
6 בזמן שהשבלולים בתנור מבשלים מים וסוכר בסיר קטן עד שהסוכר נמס והתערובת מגיעה לרתיחה. מנמיכים מעט את הלהבה, מבשלים כ-2-3 דקות נוספות תוך בעבוע קל. מערבבים פנימה תמצית או ליקר שקדים ומצננים. מברישים את העוגה היטב בסירופ מיד כשיוצאת מהתנור.
* העוגה במיטבה ביום ההכנה.
*לגירסת פרווה ניתן להמיר את החמאה בבצק בכמות שווה של שמן, את החמאה במלית ב-50 גרם שמן קוקוס ואת החלב בחלב סויה או במים.
*לגרסה טבעונית אפשר להמיר את הביצה בבצק ב-50 מ"ל חלב סויה או מים, ולפני האפייה למרוח במעט חלב סויה, במקום ביצה.
*אפשר להשתמש בקמח קסם כתחליף לקמח.