אוכל
צילום׃ ענבל לביא, mako אוכל

שבלולי שמרים עם שוקולד מריר ושקדים

זה השבוע השני שדיבורים על סערה שוטפים את ישראל, ואנחנו אומרים: למה לא לשטוף את הבית עם ריח מתקתק של אפייה? אז הנה לכם שבלולי שמרים מהממים עם שוקולד מריר ושקדים. כל מה שהקפה שלכם צריך

ענבל לביא | mako אוכל | פורסם 18/01/18 
  • זמן עבודהשלושת רבעי שעה
  • זמן הכנהיותר משעתיים
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.5 135 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לבצק:

350 גרם (2 כוסות וחצי) קמח

65 גרם (שליש כוס) סוכר

6 גרם שמרים יבשים

50 גרם (חצי כוס לא דחוסה) שקדים טחונים

רבע כפית מלח

1 ביצה L

1 כפית תמצית וניל

180 מ"ל (שלושת רבעי כוס) חלב

80 גרם חמאה, רכה

למלית:

120 גרם שוקולד מריר, קצוץ

60 גרם חמאה

40 גרם (4 כפות) סוכר

50 גרם (חצי כוס לא דחוסה) שקדים טחונים

לציפוי:

1 ביצה

1 כפית חלב

80 מ"ל (שליש כוס) מים

65 גרם (שליש כוס) סוכר

כמה טיפות תמצית שקדים או 1 כף ליקר שקדים (לא חובה)

אופן ההכנה:

1 מכינים את הבצק: מערבלים במערבל חשמלי עם וו לישה את כל חומרי הבצק פרט לחמאה עד לקבלת בצק אחיד. מוסיפים את החמאה הרכה ולשים 8 דקות נוספות עד לקבלת בצק אלסטי ורך.מעבירים לקערה מקומחת קלות, מכסים בניילון נצמד או במגבת נקייה ומתפיחים עד להכפלת הנפח (אפשר גם להכין לילה קודם ולהתפיח במקרר למשך הלילה).

2 מכינים את המלית: ממיסים את השוקולד הקצוץ עם החמאה במיקרוגל או על בן מארי עד לקבלת תערובת חלקה. מוסיפים סוכר ושקדים טחונים ומערבבים. מקררים מעט כך שהתערובת אינה חמה למגע ומסמיכה מעט.

3 מרדדים את הבצק על משטח עבודה מקומח קלות לעלה בגודל של כ-30x40 ס"מ, משטחים עליו את המלית בשכבה אחידה ומגלגלים מצידו הרחב יותר לקבלת רולדה הדוקה.

>> עוד מתכונים נהדרים מחכים לכם בבלוג של ענבל - פיית העוגיות

4 חותכים את הרולדה ל-12 פרוסות ומסדרים בתבנית של 20x30 ס"מ מרופדת בנייר אפייה. מכסים בניילון נצמד או במגבת נקייה ומתפיחים עד להכפלת הנפח.

5 מחממים תנור ל-180 מעלות. מברישים את השבלולים בביצה טרופה עם כפית חלב ואופים כ-20-25 דקות עד להשחמה.

6 בזמן שהשבלולים בתנור מבשלים מים וסוכר בסיר קטן עד שהסוכר נמס והתערובת מגיעה לרתיחה. מנמיכים מעט את הלהבה, מבשלים כ-2-3 דקות נוספות תוך בעבוע קל. מערבבים פנימה תמצית או ליקר שקדים ומצננים. מברישים את העוגה היטב בסירופ מיד כשיוצאת מהתנור.

* העוגה במיטבה ביום ההכנה.

*לגירסת פרווה ניתן להמיר את החמאה בבצק בכמות שווה של שמן, את החמאה במלית ב-50 גרם שמן קוקוס ואת החלב בחלב סויה או במים.

*לגרסה טבעונית אפשר להמיר את הביצה בבצק ב-50 מ"ל חלב סויה או מים, ולפני האפייה למרוח במעט חלב סויה, במקום ביצה.

*אפשר להשתמש בקמח קסם כתחליף לקמח.