אוכל
צילום׃ ענבל לביא, mako אוכל

רולדת קרם שוקולד לבן ועדשים

מכירים את השיר על החגיגה והעוגה, איפה-איפה וכל זה? אז על כזאת בדיוק אנחנו חושבים כשאומרים לנו "חגיגה": רולדה צבעונית, פשוטה וטעימה באמת, עם שוקולד וסוכריות וקרם שוקולד לבן, שעושה שמח בלב וטוב על הנשמה

ענבל לביא | mako אוכל | פורסם 19/10/17 
  • זמן עבודהשלושת רבעי שעה
  • זמן הכנהיותר משעתיים
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.2 187 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לקרם שוקולד לבן ועדשים:

250 גרם שוקולד לבן, קצוץ

500 מ"ל (2 גביעים) שמנת מתוקה

1 כפית תמצית וניל

50 גרם עדשי שוקולד

לרולדה:

4 ביצים, בטמפרטורת החדר

100 גרם (חצי כוס) סוכר

קורט מלח

2 כפות שמן

1 כפית תמצית וניל

120 גרם (כוס פחות 2 כפות) קמח

רבע כפית אבקת אפייה

2-3 כפות רום או ברנדי (לא חובה)

לציפוי ועיטור:

100 גרם שוקולד מריר, קצוץ

50 גרם חמאה

60 מ"ל (רבע כוס) חלב

לעיטור:

חופן עדשי שוקולד

אופן ההכנה:

1 לקרם השוקולד הלבן והעדשים: ממיסים במיקרוגל (או על בן מארי) את השוקולד הלבן עם חצי כוס (120 מ"ל) שמנת מתוקה ומעבירים למקרר לשעתיים או יותר.

2 לרולדה: מחממים תנור ל-180 מעלות.

3 מקציפים במיקסר ביצים עם סוכר ומלח למשך 6-7 דקות (את הסוכר מוסיפים בהדרגה), עד לקבלת תערובת בהירה ותפוחה מאוד. מוסיפים שמן ותמצית וניל ומקציפים קלות עד להטמעה. מנפים פנימה קמח ואבקת אפייה ומקפלים לקבלת תערובת חלקה.

4 משטחים את הבלילה על תבנית גדולה מרופדת בנייר אפייה ואופים כ-12 דקות במדף העליון בתנור עד להזהבה יפה. מקלפים בעדינות את נייר האפייה ומגלגלים מיד את הרולדה החמה במגבת נקייה. מצננים לשעה.

5 מעבירים את קרם השוקולד הלבן לקערת המיקסר ומקציפים קצרות לריכוך. מוסיפים תמצית וניל ואת יתר השמנת המתוקה בהדרגה, וממשיכים להקציף עד לקבלת קרם יציב.

6 מעבירים רבע מכמות הקרם לשקית זילוף עם צנתר משונן עבור העיטור ושומרים בינתיים במקרר.

7 פותחים את הרולדה, מטפטפים רום או ברנדי ומשטחים את יתר הקרם. מפזרים על הקרם סוכריות עדשים ומגלגלים את העוגה מהצד הרחב לרולדה הדוקה.

8 לציפוי ועיטור: ממיסים יחד במיקרוגל (או על בן מארי) את השוקולד המריר עם חמאה וחלב ומערבבים עד לקבלת ציפוי חלק. מקררים עד שהציפוי אינו חם למגע ומעט סמיך, ויוצקים אותו בכף על הרולדה כך שינטוף מהצדדים.

9 מעטרים את הרולדה בזילופי קרם שוקולד לבן, מכסים אותה ומעבירים למקרר לכמה שעות לפני האכילה. לפני ההגשה מקשטים בסוכריות עדשים.

לבלוג של ענבל לביא - פיית העוגיות