עוגת דבש ותפוחים חגיגית
העוגה הזאת לא רק תוציא אתכם המלכים של ארוחת ראש השנה, היא גם תוכיח שאתם סופר-מתחשבים. כן כן, הכל פרווה לגמרי
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהשעה וחצי
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים :
לתבנית עגולה בקוטר 24 ס"מ:
1 שקיק תה
100 מ"ל מים רותחים (קצת פחות מחצי כוס)
200 מ"ל (כוס פחות 2 כפות) חלב סויה
100 מ"ל (קצת פחות מחצי כוס) שמן צמחי
120 גרם (חצי כוס + 2 כפות) סוכר
250 גרם דבש
2 ביצים
350 גרם (2 וחצי כוסות) קמח
2 כפיות אבקת אפייה
קורט מלח
1 כפית קינמון
3-4 תפוחים מזן גרנד סמית, קלופים וחתוכים לקוביות
לטופי קרמל:
200 גרם (כוס) סוכר
200 גרם (1/2 פחית) קרם קוקוס
אופן ההכנה:
1 מחממים תנור ל-165 מעלות.
2 חולטים את שקיק התה כמה דקות בקערה עם מים רותחים.
3 מוסיפים לקערה חלב סויה, שמן, סוכר ודבש וטורפים לתערובת אחידה.
4 מוסיפים את הביצים אחת אחת. טורפים היטב בין ביצה לביצה.
5 מנפים פנימה קמח, אבקת אפייה, מלח וקינמון וטורפים רק עד שמתקבלת תערובת אחידה.
6 מקפלים פנימה את התפוחים ומעבירים לתבנית אפייה (24 ס"מ) משומנת.
7 אופים במשך 45-50 דקות, או עד שקיסם המוחדר למרכז העוגה יוצא עם פירורים לחים.
8 טופי קרמל: מניחים את הסוכר בתוך מחבת עם תחתית עבה ומחממים על להבה גבוהה. כשנוצר קרמל (אין בעיה לערבב בכף עץ נקייה) מוסיפים פנימה בהדרגה את קרם הקוקוס. התערובת מבעבעת מאוד וזה בסדר.
9 כשכל קרם קוקוס בפנים מנמיכים את הלהבה וממשיכים לבשל עוד כ-2-3 דקות עד שהתערובת חוזרת להיות הומוגנית וסמיכה. מסירים מהאש, מצננים כמה דקות בטמפרטורת החדר ומגישים את העוגה עם הטופי.
הערות, הארות ותוספות:
- שומרים את העוגה במקרר עד שבוע.
- מומלץ להגיש את העוגה חמימה או בטמפרטורת החדר, אז היא במיטבה מבחינת המרקם.
- במקום תפוחים אפשר להשתמש בכל פרי קשה אחר שאוהבים: אפרסקים, נקטרינות, אגסים ואפילו חבושים (אותם מומלץ לרכך בבישול מעט לפני השימוש).
- אפשר להוסיף או להשמיט תבלינים לפי הטעם.
בקרו בבלוג של נטלי - עוגיו.נט