אוכל
צילום׃ ענבל לביא, mako אוכל

מגולגלות תמרים וטחינה

גם את העוגיות הכי קלאסיות בצנצנת אפשר להכין טוב, ואפשר להכין מעולה. אנחנו מאסכולת המעולה - ובזכות זה אתם מקבלים את המתכון הזה, לעוגיות תמרים פשוטות אך מבריקות עם טאץ' קטן של טחינה

ענבל לביא | mako אוכל | פורסם 17/01/19 
  • זמן עבודהיותר משלוש שעות
  • זמן הכנהעד שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.8 175 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לבצק (ל-2 רולדות):

315 גרם (שתי כוסות ורבע) קמח

40 גרם (4 כפות שטוחות) קורנפלור

1 כפית שטוחה אבקת אפייה

60 גרם (חצי כוס) אבקת סוכר

קמצוץ מלח

150 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות

1 כפית תמצית וניל

80 מ"ל (שליש כוס) שמנת מתוקה

למילוי:

שני שליש קופסת ממרח תמרים

80 גרם (שליש כוס) טחינה גולמית

50 גרם (חצי כוס) שקדים טחונים

אבקת סוכר, לפידור

אופן ההכנה:

1 מכינים את הבצק: מערבבים במעבד מזון או במיקסר עם וו גיטרה את הקמח, הקורנפלור, אבקת האפייה, אבקת הסוכר והמלח. מוסיפים את קוביות החמאה ותמצית הווניל ומעבדים לפירורי בצק. מוסיפים את השמנת המתוקה ומעבדים רק עד לקבלת בצק אחיד. מעבירים לקירור לשעה.

2 מחלקים את הבצק לשניים ומרדדים כל חלק על משטח עבודה מקומח קלות לעלה מלבני ודק.

>> לבלוג של ענבל - פיית העוגיות

3 ממלאים: מורחים על כל יריעת בצק שכבה אחידה של ממרח תמרים, מטפטפים מעל את הטחינה הגולמית ומשטחים בעדינות לשכבה דקיקה. מפזרים שקדים טחונים בשכבה דקיקה ומהדקים קלות.

4 מגלגלים את יריעות הבצק בעדינות לרולדות הדוקות. מסדרים את הרולדות באופן מרווח על תבנית מרופדת בנייר אפייה ומעבירים לקירור לשעה.

5 מחממים תנור ל-170 מעלות. מסמנים על הרולדות חתכים במרווחים של 2 ס"מ בעזרת סכין חדה, ואופים 25-35 דקות עד להזהבה.

6 מצננים היטב, פורסים כל רולדה לפרוסות בסכין חדה ומנפים מעל אבקת סוכר. שומרים בקופסה אטומה בטמפרטורת החדר.