אוכל
צילום׃ ענבל לביא, mako אוכל

עוגת גלידה שוקולד צ'יפס

די לקיטורים, אנחנו הולכים לנצח את אוגוסט ולעשות את זה בסטייל, עם העוגה הזאת: עוגת גלידה מהממת עם בצק שוקולד צ'יפס שהוא פטנט גאוני ועוגיות שוקולד צ'יפס קטנות לעיטור קראנצ'י במיוחד. טעימה, מרשימה וכיפית

ענבל לביא | mako אוכל | פורסם 24/08/17 
  • זמן עבודהשעה
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיבינוני
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.6 250 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לבצק שוקולד צ'יפס:

180 גרם חמאה, רכה

100 גרם (חצי כוס) סוכר חום בהיר דמררה

75 גרם (שליש כוס ועוד כף) סוכר לבן

2 ביצים

1 כפית תמצית וניל

280 גרם (2 כוסות) קמח

רבע כפית סודה לשתייה

שני שליש כפית אבקת אפייה

קורט יפה מלח

160 גרם (שלושת רבעי כוס) שוקולד צ'יפס

לגלידת וניל:

400 גרם (פחית) חלב מרוכז

2 כפיות תמצית וניל

625 מ"ל (2 גביעים וחצי) שמנת מתוקה

לעיטור:

125 מ"ל (חצי גביע) שמנת מתוקה

1 כף אבקת סוכר

אופן ההכנה:

1 לבצק שוקולד צ'יפס: מקרימים את החמאה הרכה עם שני סוגי הסוכר במיקסר עם וו גיטרה כמה דקות לקרם אוורירי ורך. מוסיפים ביצים ותמצית וניל ומערבלים להטמעה. מוסיפים קמח, סודה לשתייה, אבקת אפייה ומלח ולשים רק עד לקבלת בצק. מוסיפים את השוקולד צ'יפס ומערבלים קלות להטמעה. מעבירים את הבצק לקירור לשעה.

2 מחממים תנור ל-160 מעלות. משטחים חצי מכמות הבצק בידיים מקומחות קלות בתבנית 24 ס"מ ואופים 20 דקות עד לקבלת גוון זהוב בהיר. מצננים.

>> לאתר סוגת

3 מגבירים את חום התנור ל-180 מעלות. יוצרים מיתרת הבצק כדורים של 3 ס"מ, מסדרים על תבניות מרופדות בנייר אפייה ואופים 12-14 דקות עד להזהבה. מצננים.

4 לגלידת וניל: מערבבים בקערה חלב מרוכז ותמצית וניל. מקציפים במיקסר שמנת מתוקה לקצפת יציבה ומקפלים לתוך החלב המרוכז עד שמתקבל קרם חלק. יוצקים את הקרם על תחתית השוקולד צ'יפס בתבנית ומקפיאים ל-6 שעות ורצוי למשך הלילה להתייצבות מלאה.

5 לעיטור: מקציפים במערבל חשמלי שמנת מתוקה עם אבקת סוכר ומעטרים את העוגה סביב בעזרת שקית זילוף. מסדרים את עוגיות השוקולד צ'יפס במרכז. שומרים את העוגה כשהיא מכוסה בהקפאה.

* מוציאים את העוגה לטמפרטורת החדר לריכוך קצת לפני ההגשה.

>> לבלוג של ענבל - פיית העוגיות