אוכל
צילום׃ ענבל לביא, mako אוכל

קוביות קרם לימון

הקוביות המרהיבות האלה מכילות את השילובים המושלמים – גם חמוץ ומתוק וגם מיזוג בין מרקם קרמי לתחתית פריכה. וחוץ מזה, תראו אותן – הן כל כך יפות שאנחנו כמעט מפחדים לנגוס בהן. אבל בכל זאת ננגוס

ענבל לביא | mako אוכל | פורסם 17/04/18 
  • זמן עבודהעד שעה
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.7 147 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לתחתית:

140 גרם (כוס) קמח

50 גרם (חצי כוס פחות כף) אבקת סוכר

קורט מלח

90 גרם חמאה קרה, בקוביות

2-3 כפות חלב או מים קרים

למלית הלימון:

397 גרם (פחית) חלב מרוכז ממותק

180 מ"ל (שלושת רבעי כוס) מיץ לימון, סחוט טרי

1 כף קליפת לימון מגוררת

4 חלמונים

קורט מלח

לעיטור:

120 גרם (חצי כוס) שמנת מתוקה

1 כף אבקת סוכר

מעט גרידת לימון, לקישוט

אופן ההכנה:

1 לתחתית: מעבדים במעבד מזון או במיקסר עם וו גיטרה קמח, אבקת סוכר, מלח וקוביות חמאה קרה לפירורי בצק קטנים. מוסיפים מים קרים בהדרגה לפי הצורך, מעבדים עד לקבלת בצק אחיד ואז מקררים לשעה.

2 מרדדים את הבצק על משטח עבודה מקומח קלות ומהדקים לתבנית ריבועית של 20 ס"מ כך שהבצק יכסה את התחתית וסנטימטר וחצי מגובה הדפנות. מנקבים במזלג ומקפיאים לחצי שעה.

3 מחממים תנור ל-180 מעלות, אופים את תחתית הבצק 16-20 דקות להזהבה יפה ומצננים.

>> לבלוג של ענבל – פיית העוגיות

4 למלית הלימון: מערבבים בקערה את כל חומרי המלית, יוצקים על הבצק ואופים 24-30 דקות נוספות עד שהמלית יציבה יותר בדפנות אך עדיין רוטטת מעט במרכז. מצננים היטב ומעבירים לקירור של כמה שעות להתייצבות.

קוביות קרם לימון (צילום: ענבל לביא, mako אוכל)
לחתוך לגודל הרצוי ולאחסן|צילום: ענבל לביא, mako אוכל

5 לעיטור: מקציפים במיקסר שמנת מתוקה עם אבקת סוכר לקצפת יציבה, מעבירים לשקית זילוף עם צנתר משונן.

6 מיישרים את דופנות המאפה, חותכים לקוביות בגודל הרצוי, מעטרים כל קובייה בקצפת ומפזרים מעט גרידת לימון. שומרים בקופסה אטומה במקרר.