אוכל
צילום׃ ענבל לביא, mako אוכל

קוביות עוגת גבינה ושוקולד צ'יפס

אחרי שלושה סופי שבוע אפורים, סוף כל סוף מגיע אלינו אחד שמשי - אז בואו נכין לו את קבלת הפנים שהוא ראוי לה: קוביות של עוגת גבינה טעימה, שבתוכן עוגיות (ועוד איזה עוגיות) בילט אין

ענבל לביא | mako אוכל | פורסם 01/02/18 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה וחצי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.7 187 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לבצק עוגיות שוקולד צ'יפס:

120 גרם חמאה, רכה

80 גרם (שליש כוס דחוסה) סוכר חום כהה

65 גרם (שליש כוס) סוכר לבן

חצי כפית מלח

1 ביצה

חצי כפית תמצית וניל

210 גרם (כוס וחצי) קמח

רבע כפית אבקת סודה לשתייה

רבע כפית אבקת אפייה

140 גרם (שלושת רבעי כוס) שוקולד צ'יפס

לגבינה:

450 גרם גבינת שמנת 25%

100 גרם (חצי כוס) סוכר

2 כפות מחוקות קמח

1 כפית תמצית וניל

2 ביצים, טרופות

אופן ההכנה:

1 מכינים את הבצק של עוגיות השוקולד צ'יפס: מקרימים במיקסר עם וו גיטרה חמאה רכה, שני סוגי סוכר ומלח כ-3 דקות, עד לקבלת קרם רך. מוסיפים ביצה ותמצית וניל ומעבדים עד לקבלת תערובת חלקה. מוסיפים קמח, סודה לשתייה ואבקת אפייה ומעבדים רק עד לקבלת בצק אחיד. מוסיפים שוקולד צ'יפס ולשים קלות כדי שיתפזרו בבצק.

2 מהדקים שלושת רבעי מכמות הבצק לתבנית מרובעת 20x20 ס"מ, ומעבירים למקרר. מגלגלים מיתר הבצק כדורים קטנים של כ-2 וחצי ס"מ, משטחים אותם מעט ביד מקומחת ושומרים בינתיים בצד.

3 מחממים תנור ל-160 מעלות.

>> עוד מתכונים מתוקים מחכים לכם באתר של ענבל

4 מכינים את מלית הגבינה: מערבבים בקערה בינונית גבינת שמנת, סוכר, קמח ותמצית וניל. מוסיפים ביצים טרופות בהדרגה ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.

5 מוציאים את תבנית הבצק מהמקרר ומשטחים את מלית הגבינה על הבצק. מפזרים את כדורי בצק העוגיות באופן מרווח.

6 מכניסים את התבנית לתנור החם ואופים 50-60 דקות, עד שהתערובת יציבה בדפנות אך עדיין מעט רוטטת במרכז.

7 מצננים חצי שעה בתנור כבוי ומעבירים לקירור מלא במקרר (רצוי למשך הלילה). חותכים לקוביות וזוללים.