אוכל
צילום׃ עדי קלינגהופר, mako אוכל

דובשניות הכי טעימות שתכינו

ואתם פשוט חייבים להכין לפני ראש השנה, ואולי עוד פעם אחת עוד קודם, כן הן טעימות נורא גם בלי קשר לכלום. כמה עבודה דורשות הדובשניות האלה? באמת שכלום בפיתה, רק טיפה סבלנות

עדי קלינגהופר | mako אוכל | פורסם 08/09/22 
  • זמן עבודהעד חצי שעה
  • זמן הכנהשעתיים וחצי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.3 67 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

115 גרם חמאה, מומסת

150 גרם (שני שליש כוס) סוכר חום כהה

1 ביצה

115 גרם (שליש כוס) דבש

360 גרם (2 וחצי כוסות ועוד כף) קמח

חצי כפית אבקת אפייה

1 כפית אבקת סודה לשתייה

חצי כפית קינמון

קורט מלח

לציפוי:

100 גרם אבקת סוכר

אופן ההכנה:

1 מערבבים במיקסר עם וו גיטרה חמאה מומסת, סוכר חום וביצה עד איחוד.

2 מוסיפים את הדבש וממשיכים לערבב.

3 מוסיפים קמח, אבקת אפייה, אבקת סודה לשתייה, קינמון וקורט מלח וממשיכים לערבב עד לאיחוד מלא וקבלת בצק דביק ורך.

4 מעבירים את הבצק לקערה בעזרת מרית או קלף. מכסים בניילון נצמד ומכניסים למקרר לשעה וחצי עד שעתיים, להתייצבות.

5 מחממים תנור ל-170 מעלות, מצב סטטי (לא טורבו).

דובשניות (צילום: עדי קלינגהופר, mako אוכל)
דובשניות|צילום: עדי קלינגהופר, mako אוכל

6 מוציאים את הבצק מהמקרר ומחלקים ל-20-25 כדורים.

7 מגלגלים היטב את הכדורים באבקת סוכר. אם רוצים שיראו ממש סדקים באבקת הסוכר אחרי האפייה אפשר לגלגל פעמיים, לציפוי כפול.

8 אופים 12-15 דקות, עד שהעוגיות תופחות ומשתטחות.

9 מניחים לדובשניות להצטנן לפחות 20 דקות.

לבלוג של עדי - עדיקוש

ולעמוד האינסטגרם המהמם שלה

והנה עוד מתכונים לראש השנה, כי זה עוד רגע וחצי

המון המון קינוחים לארוחת ראש השנה מחכים לכם כאן

** הדובשניות יישמרו בצנצנת אטומה בטמפרטורת החדר כשבוע.