אוכל
צילום׃ עדי קלינגהופר, mako אוכל

עוגת גבינה קלה קלה

היא לא מושלמת ולא מלכותית, היא נסדקת באפייה ב-100 אחוז מהמקרים ואין לה אפילו קרם שיכסה את זה. אחרי שאמרנו את כל זה, נספר לכם רק שמדובר בעוגה מעולה, שבלי להגזים - לסוגה היא פשוט מושלמת

עדי קלינגהופר | mako אוכל | פורסם 12/01/23 
  • זמן עבודהעד חצי שעה
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.4 125 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לעוגה (תבנית פיירקס 20*30):

500 גרם גבינה לבנה

250 גרם גבינת שמנת

מכל שמנת חמוצה

5 ביצים

1 כוס סוכר

70 גרם (חצי כוס) קמח

1 חבילה אינסטנט פודינג וניל

לקישוט:

אבקת סוכר

אופן ההכנה:

1 מחממים תנור ל-180 מעלות, מצב סטטי (לא טורבו). בתחתית התנור מניחים תבנית עם מים רותחים, ליצירת אדים.

2 מקציפים במיקסר את הביצים בשלמותן. מוסיפים את הסוכר בהדרגה וממשיכים להקציף במשך כ-7 דקות, עד לקבלת קציפה בהירה ותפוחה.

3 מוסיפים לקערת המיקסר גבינה לבנה, גבינת שמנת ושמנת חמוצה וממשיכים להקציף עד איחוד.

4 מערבבים בקערה נפרדת קמח ואינסטנט פודינג וניל.

עוגת גבינה קלה - כל התבנית (צילום: עדי קלינגהופר, mako אוכל)
עוגת גבינה קלה - כל התבנית|צילום: עדי קלינגהופר, mako אוכל

5 מוסיפים לקערת הקמח כמחצית מתערובת הגבינות והביצים וטורפים היטב לקבלת בלילה אחידה ללא גושים.

6 מעבירים את הבלילה עם הקמח לקערת המיקסר וטורפים לאיחוד מלא ולבלילה חלקה ואחידה.

7 משמנים את התבנית ושופכים פנימה את הבלילה. מיישרים מעט ואופים 10 דקות.

8 מורידים את חום התנור ל-160 מעלות וממשיכים לאפות עוד כשעה עד שעה ועשרים, עד הזהבה מלאה.

9 מוציאים את העוגה ומניחים לה להצטנן בטמפרטורת החדר כחצי שעה. מעבירים למקרר ל-6 שעות לפחות.

10 מפזרים אבקת סוכר ומגישים.

לבלוג של עדי - עדיקוש

ולעמוד האינסטגרם המהמם שלה

** העוגה תישמר מכוסה היטב במקרר למשך כשבוע.