צילום׃ עדי קלינגהופר, mako אוכל
עוגיות חמאה הכי טעימות שיש
כמה שקל ופשוט להכין עוגיות חמאה קלאסיות, ככה גם פשוט לחסל אותן. אנחנו כבר בונים על צנצנת שלהן לסופ"ש כי אין מי שיכול לסרב לפריכות ולטעם הזה. רוצים צורה אחרת? עופו עם איזה קורצן עוגיות שיש לכם בבית
עדי קלינגהופר | mako אוכל
| פורסם 22/02/24
- זמן עבודהרבע שעה
- זמן הכנהעד שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים :
250 גרם קמח
230 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
100 גרם סוכר
2 חלמונים
חצי כפית אבקת אפייה
קורט מלח
אופן ההכנה:
1 מחממים תנור ל-175 מעלות, סטטי.
2 מעבירים לקערת מיקסר עם וו גיטרה את כל חומרי הבצק: קמח, אבקת אפייה, חמאה, סוכר, חלמונים ומלח, ומעבדים לבצק חלק.
3 עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומקררים במשך חצי שעה.
4 מוציאים מהמקרר, מרדדים על גבי נייר אפייה וקורצים עיגולים (או לחילופין יוצרים גליל עבה, מקפיאים ופורסים לעיגולים).
5 מניחים במרווחים על גבי תבנית אפייה, ניתן לפזר מעל מעט סוכר ומכניסים לאפייה כ-10 דקות או עד שהעוגיות מתחילות להזהיב.
6 מוציאים את העוגיות מהתנור, מחכים שיצטננו ומסדרים בקופסא.
* העוגיות נשמרות במשך כ-4 ימים בקופסא אטומה בטמפרטורת החדר.
לבלוג של עדי - עדיקוש
בתיאבון!