אוכל
צילום׃ עדי קלינגהופר, mako אוכל

חיתוכיות תפוחים וקינמון

פריך מלמטה, פריך מלמעלה, ובאמצע שכבה יפה של תפוחי עץ מקורמלים. מתכון לחיתוכיות תפוחים עם קראמבל, שיהפכו את הקפה של אחרי ארוחת ראש השנה למספק אפילו יותר

עדי קלינגהופר | mako אוכל | פורסם 22/09/22 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהעד שעתיים
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.8 25 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לתערובת התפוחים (תבנית 20*30 ס"מ):

5 תפוחי גרני סמית (ירוקים חמוצים)

5 כפות סוכר

קינמון

80 גרם חמאה

לבצק + קראמבל:

340 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות

150 גרם סוכר לבן (שלושת רבעי כוס)

150 גרם סוכר חום בהיר (שלושת רבעי כוס)

420 גרם קמח (3 כוסות)

קורט מלח

אופן ההכנה:

1 מתחילים עם מלית התפוחים: קולפים את התפוחים, חותכים לקוביות קטנות ומעבירים לקערה. מפזרים את הסוכר והקינמון ומערבבים.

2 מחממים מחבת רחבה, מניחים בה את החמאה ומוסיפים את התפוחים עם הסוכר והקינמון.

3 מאדים את התפוחים בחמאה מעל להבה בינונית תוך ערבוב מתמיד, עד שהם רכים ומעט מכווצים.

4 מעבירים את מלית התפוחים לקערה ומצננים חצי שעה לפחות.

5 בזמן הזה מכינים את הבצק: מערבבים במיקסר עם וו גיטרה חמאה, סוכר לבן וסוכר חום בהיר, עד שהחמאה מתרככת והחומרים מתאחדים.

6 מוסיפים את הקמח וקורט מלח ומערבבים עד לקבלת בצק אחיד ומעט דביק. אם הבצק לא מתאחד עוצרים את פעולת המיקסר, מנקים את החמאה מהדפנות וממשיכים לערבב.

7 מחלקים את הבצק לשני שליש ושליש. את השליש מעבירים למקרר לצינון.

8 מחממים תנור ל-180 מעלות.

9 מרפדים את התבנית בשני שליש הבצק הנותרים ומהדקים בידיים לשכבה אחידה (אפשר להיעזר בפאלטה קטנה). אופים כ-20 דקות, עד הזהבה קלה.

10 מוציאים את התבנית מהתנור ומצננים כ-10 דקות.

11 משטחים את מלית התפוחים בעדינות על הבצק האפוי. מלמעלה מפזרים בשכבה אחידה חתיכות קטנות של הבצק ששמרנו במקרר (משתדלים שלא יישארו "חורים").

12 אופים כ-25 דקות, או עד שהבצק מזהיב. מוציאים ומצננים.

13 מגישים ככה או עם כדור גלידה.

לבלוג של עדי - עדיקוש

ולעמוד האינסטגרם המהמם שלה

והנה עוד מתכונים לראש השנה, כי זה עוד רגע וחצי

המון המון קינוחים לארוחת ראש השנה מחכים לכם כאן

וכאן - קינוחים פרווה