חיתוכיות תפוחים וקינמון
פריך מלמטה, פריך מלמעלה, ובאמצע שכבה יפה של תפוחי עץ מקורמלים. מתכון לחיתוכיות תפוחים עם קראמבל, שיהפכו את הקפה של אחרי ארוחת ראש השנה למספק אפילו יותר
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהעד שעתיים
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים :
לתערובת התפוחים (תבנית 20*30 ס"מ):
5 תפוחי גרני סמית (ירוקים חמוצים)
5 כפות סוכר
קינמון
80 גרם חמאה
לבצק + קראמבל:
340 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות
150 גרם סוכר לבן (שלושת רבעי כוס)
150 גרם סוכר חום בהיר (שלושת רבעי כוס)
420 גרם קמח (3 כוסות)
קורט מלח
אופן ההכנה:
1 מתחילים עם מלית התפוחים: קולפים את התפוחים, חותכים לקוביות קטנות ומעבירים לקערה. מפזרים את הסוכר והקינמון ומערבבים.
2 מחממים מחבת רחבה, מניחים בה את החמאה ומוסיפים את התפוחים עם הסוכר והקינמון.
3 מאדים את התפוחים בחמאה מעל להבה בינונית תוך ערבוב מתמיד, עד שהם רכים ומעט מכווצים.
4 מעבירים את מלית התפוחים לקערה ומצננים חצי שעה לפחות.
5 בזמן הזה מכינים את הבצק: מערבבים במיקסר עם וו גיטרה חמאה, סוכר לבן וסוכר חום בהיר, עד שהחמאה מתרככת והחומרים מתאחדים.
6 מוסיפים את הקמח וקורט מלח ומערבבים עד לקבלת בצק אחיד ומעט דביק. אם הבצק לא מתאחד עוצרים את פעולת המיקסר, מנקים את החמאה מהדפנות וממשיכים לערבב.
7 מחלקים את הבצק לשני שליש ושליש. את השליש מעבירים למקרר לצינון.
8 מחממים תנור ל-180 מעלות.
9 מרפדים את התבנית בשני שליש הבצק הנותרים ומהדקים בידיים לשכבה אחידה (אפשר להיעזר בפאלטה קטנה). אופים כ-20 דקות, עד הזהבה קלה.
10 מוציאים את התבנית מהתנור ומצננים כ-10 דקות.
11 משטחים את מלית התפוחים בעדינות על הבצק האפוי. מלמעלה מפזרים בשכבה אחידה חתיכות קטנות של הבצק ששמרנו במקרר (משתדלים שלא יישארו "חורים").
12 אופים כ-25 דקות, או עד שהבצק מזהיב. מוציאים ומצננים.
13 מגישים ככה או עם כדור גלידה.
לבלוג של עדי - עדיקוש
והנה עוד מתכונים לראש השנה, כי זה עוד רגע וחצי
המון המון קינוחים לארוחת ראש השנה מחכים לכם כאן
וכאן - קינוחים פרווה