לילות ביירות
נצבט לנו הלב לחשוב כמה שנים בזבזנו במחשבה שלילות ביירות הוא קינוח שרק קונדיטורים מקצועיים יכולים להכין. אז לא, זה ממש לא מסובך להכין לילות ביירות בבית, וממש היום אנחנו מתכוונים להתחיל בזה
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהיותר משלוש שעות
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים :
לבסיס (תבנית מלבנית 25*35):
4 כוסות חלב
חצי כוס סוכר
50 גרם חמאה
1 כוס סולת
לקרם:
2 כוסות שמנת מתוקה
חצי כוס אבקת סוכר
2 כפות אינסטנט פודינג וניל
לסירופ:
חצי כוס מים
1 כוס סוכר
1 כפית מי ורדים
לקישוט:
200 גרם פיסטוק טחון
אופן ההכנה:
1 מתחילים עם הבסיס: שמים בקלחת רחבה חלב עם סוכר וחמאה. מביאים לרתיחה על להבה נמוכה. מוסיפים את הסולת ומערבבים עד הסמכה. מורידים מהאש.
2 מעבירים את בסיס הסולת לתבנית מרופדת בנייר אפייה ומשטחים לשכבה אחידה. מכניסים למקרר לשעה, לקירור והתייצבות.
3 מכינים את הקרם: מקציפים את כל המרכיבים במיקסר לקבלת קצפת יציבה.
4 משטחים את הקצפת על בסיס הסולת ומכניסים לקירור לפחות ל-4 שעות. לאחר שהעוגה התייצבה מקשטים אותה בפיסטוקים.
5.מכינים את הסירופ: מביאים לרתיחה בקלחת את המים, הסוכר ומי הוורדים.
6 פורסים את העוגה לריבועים ומגישים כל פרוסה עם מעט סירופ סוכר מעל.

** העוגה תישמר בקופסה אטומה במקרר במשך 3 ימים.