ממתק קוקוס ושוקולד לבן
חטיף הקוקוס הזה הוא חובה בכל משלוח מנות, בעיקר אם אתם באמת אוהבים את מי שאתם מכינים לו משלוח. למה לא לקנות כזה וזהו? וואו, כי פשוט אין מה להשוות (שלא לדבר על הכיף שבהכנה)
- זמן עבודהעד שעה
- זמן הכנהיותר משלוש שעות
- רמת קושיבינוני
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים :
לכ-30 יחידות:
300 גרם קוקוס
חצי כוס חלב או חלב קוקוס
1 קופסה חלב מרוכז (כ-400 גרם)
30 גרם חמאה
לציפוי:
300 גרם שוקולד לבן
200 גרם קוקוס
אופן ההכנה:
1 מחממים בסיר רחב חלב, חלב מרוכז וחמאה ומביאים לרתיחה תוך ערבוב מתמיד. כשמתחיל לבעבע מנמיכים את האש ומוסיפים את הקוקוס.
2 מערבבים את התערובת היטב עד לקבלת עיסה דביקה ואחידה. מעבירים לקערה ומצננים שעה במקרר.
3 מגלגלים את הבצק לכדורים, מסדרים על מגש מרופד בנייר אפייה ומכניסים להקפאה למשך כשעתיים.
4 בינתיים ממיסים שוקולד לבן במיקרוגל בפולסים של 30 שניות ומכינים קערה עם קוקוס, לציפוי.
5 מכניסים כדור קוקוס קפוא לשוקולד המומס, מוציאים בעזרת מזלג ומחכים שעודפי השוקולד יטפטפו (אפשר לנער מעט, בעדינות רבה).
6 מעבירים את הכדור לקערה עם הקוקוס ומצפים את כולו - בהתחלה נעזרים בכף ואז פשוט מגלגלים בקוקוס בעדינות. מכיוון שהכדור קפוא השוקולד מתייצב בתוך כמה שניות.
7 ממשיכים כך עם כל הכדורים.
8 מסדרים את הכדורים על צלחת הגשה ומחזירים למקרר למשך כשעה, להתייצבות. לאחר מכן ניתן לארוז, לאכול או להגיש.
לבלוג של עדי - עדיקוש
** כדורי הקוקוס יישמרו בקופסה אטומה במקרר כשבוע ימים.
** לגרסה ורודה, כמו בפיצוציות, מחליפים את השוקולד הלבן בשוקולד רובי.