אוכל
צילום׃ עדי קלינגהופר, mako אוכל

ממתק קוקוס ושוקולד לבן

חטיף הקוקוס הזה הוא חובה בכל משלוח מנות, בעיקר אם אתם באמת אוהבים את מי שאתם מכינים לו משלוח. למה לא לקנות כזה וזהו? וואו, כי פשוט אין מה להשוות (שלא לדבר על הכיף שבהכנה)

עדי קלינגהופר | mako אוכל | פורסם 10/03/22 
  • זמן עבודהעד שעה
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיבינוני
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.7 73 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לכ-30 יחידות:

300 גרם קוקוס

חצי כוס חלב או חלב קוקוס

1 קופסה חלב מרוכז (כ-400 גרם)

30 גרם חמאה

לציפוי:

300 גרם שוקולד לבן

200 גרם קוקוס

אופן ההכנה:

1 מחממים בסיר רחב חלב, חלב מרוכז וחמאה ומביאים לרתיחה תוך ערבוב מתמיד. כשמתחיל לבעבע מנמיכים את האש ומוסיפים את הקוקוס.

ממתק קוקוס ושוקולד לבן מאורך (צילום: עדי קלינגהופר, mako אוכל)
אפשר גם במאורך|צילום: עדי קלינגהופר, mako אוכל

>> מתכונים לאוזני המן

>> רעיונות למשלוח מנות

>> מתכונים לפורים

2 מערבבים את התערובת היטב עד לקבלת עיסה דביקה ואחידה. מעבירים לקערה ומצננים שעה במקרר.

3 מגלגלים את הבצק לכדורים, מסדרים על מגש מרופד בנייר אפייה ומכניסים להקפאה למשך כשעתיים.

4 בינתיים ממיסים שוקולד לבן במיקרוגל בפולסים של 30 שניות ומכינים קערה עם קוקוס, לציפוי.

5 מכניסים כדור קוקוס קפוא לשוקולד המומס, מוציאים בעזרת מזלג ומחכים שעודפי השוקולד יטפטפו (אפשר לנער מעט, בעדינות רבה).

6 מעבירים את הכדור לקערה עם הקוקוס ומצפים את כולו - בהתחלה נעזרים בכף ואז פשוט מגלגלים בקוקוס בעדינות. מכיוון שהכדור קפוא השוקולד מתייצב בתוך כמה שניות.

7 ממשיכים כך עם כל הכדורים.

8 מסדרים את הכדורים על צלחת הגשה ומחזירים למקרר למשך כשעה, להתייצבות. לאחר מכן ניתן לארוז, לאכול או להגיש.

לבלוג של עדי - עדיקוש

ולעמוד האינסטגרם המהמם שלה

ממתק קוקוס ושוקולד לבן פחות ביס (צילום: עדי קלינגהופר, mako אוכל)
לא שמותר להקפיא אותו - מומלץ. ממתק קוקוס ושוקולד לבן|צילום: עדי קלינגהופר, mako אוכל
ממתק קוקוס ושוקולד לבן באריזת מתנה (צילום: עדי קלינגהופר, mako אוכל)
באריזת מתנה|צילום: עדי קלינגהופר, mako אוכל

** כדורי הקוקוס יישמרו בקופסה אטומה במקרר כשבוע ימים.

** לגרסה ורודה, כמו בפיצוציות, מחליפים את השוקולד הלבן בשוקולד רובי.