צילום׃ עדי קלינגהופר
עוגת מייפל פרווה מהחלומות
לא שגשם זה משהו שמאיים עלינו, להפך, אבל בכל זאת - המחשבה לעבור סוף שבוע חורפי בלי איזו עוגה עסיסית וטובה הייתה לנו לא קלה. אז ביקשנו מעדיקוש את המתכון הכי טוב שלה לעוגת מייפל (ועוד פרווה). קבלו
עדי קלינגהופר | mako
| פורסם 13/11/25
- זמן עבודהרבע שעה
- זמן הכנהעד שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים :
ל-2 תבניות אינגליש קייק:
4 ביצים
1 כוס (200 גרם) סוכר
1 כוס (200 גרם) שמן
כוס (240 מ"ל) מיץ תפוזים סחוט טרי
כוס ושלושת רבעי (245 גרם) קמח
כפית וחצי אבקת אפייה
100 גרם פקאן קצוץ
1 כפית קינמון
1 כף סוכר
חצי כוס סירופ מייפל
אופן ההכנה:
1 מחממים תנור ל-160 מעלות.
2 מקציפים במיקסר ביצים וסוכר עד לקבלת קציפה תפוחה ובהירה. מוסיפים בזרם דק ותוך כדי הקצפה את השמן ומיץ תפוזים.
3 מוסיפים את הקמח ואבקת האפייה ומקציפים רק עד לקבלת בלילה אחידה. מעבירים את הבלילה לתבניות משומנות או מרופדות נייר אפייה.
4 מערבבים בקערה קטנה אגוזים קצוצים, קינמון וסוכר. מפזרים בעדינות על העוגות.
5 אופים את העוגות כ-30 דקות, עד שקיסם שננעץ במרכזן יוצא עם פירורים לחים. מוציאים ומוזגים את המייפל (בעודן חמות). מצננים ושומרים בקופסה אטומה בטמפרטורת החדר.


בתיאבון!




