בקלאווה לא לפי הספר
הכירו שיטה חדשה להכנת בקלאווה, שהיא גם קלה יותר, גם מהירה יותר וגם מייצרת תבנית יפהפייה בקטע חריג. לא צריך קרדיט, רק תבטיחו לנו שתנסו
- זמן עבודהעשרים דקות
- זמן הכנהעד שעה
- רמת קושיבינוני
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים :
לתבנית מלבנית 20*30 ס"מ:
חבילת דפי פילו (כ-40 עלים) מופשרים על פי הוראות היצרן
200 גרם חמאה מומסת
2 וחצי כוסות אגוזים טחונים (אגוזי מלך, פיסטוקים ומה שאוהבים)
לסירופ סוכר:
כוס מים
כוס סוכר
מיץ מחצי לימון
אופן ההכנה:
1 מחממים תנור ל-180 מעלות.
2 מניחים 3 דפי פילו על משטח עבודה, מברישים במעט חמאה את הדף העליון, מפזרים חופן אגוזים ומגלגלים לגליל.
3 ממשיכים כך עם שאר דפי הפילו.
4 מסדרים את הגלילים בתבנית אפייה משומנת היטב היטב.
5 פורסים את הגלילים בסכין ומוזגים את החמאה שנשארה מלמעלה כך שתיכנס בין החריצים (זכרו שכמעט שלא שימנו את דפי הפילו).
6 אופים עד הזהבה מלאה, 25-30 דקות.
7 בינתיים מכינים סירופ סוכר: מביאים לרתיחה בקלחת רחבה מים, סוכר ומיץ לימון.
8 כשהבקלאווה יוצאת מהתנור מיד מוזגים עליה את סירופ הסוכר.
9 מקשטים עם פיסטוק או אגוזים (לא חובה), מצננים מעט ומגישים.
לבלוג של עדי - עדיקוש
** הבקלאוות יישמרו עד 3 ימים בקופסה אטומה בטמפרטורת החדר.