עוגת בננות ונוטלה
אם כבר יש לכם בננות רכות מדי, וכבר החלטתם להכין מהן עוגה, איזו סיבה בעולם יש לכם לא להוסיף לחגיגה גם פצפוצי שוקולד ונוטלה? ככה חשבנו. רוצים פרווה? אין שום בעיה, עושים את זה בקלות
- זמן עבודהעשר דקות
- זמן הכנהשלושת רבעי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים :
לעוגה (2 תבניות אינגליש קייק חד"פ):
4 בננות בשלות
120 גרם חמאה, מומסת
1 כוס סוכר לבן
2 ביצים
100 מ"ל שמנת חמוצה (לפרווה: קרם קוקוס)
כוס וחצי קמח
כפית שטוחה אבקת סודה לשתייה
חצי כפית אבקת אפייה
קורט מלח
קורט קינמון
חצי כוס שוקולד צ'יפס (ועוד קצת לפיזור מלמעלה)
4 כפות נוטלה (לפרווה: נוטלה צמחית)
אופן ההכנה:
1 מחממים תנור ל-170 מעלות (חום עליון-תחתון).
2 מועכים את הבננות במזלג בקערה רחבה.
3 מוסיפים לקערה חמאה מומסת, סוכר, ביצים ושמנת חמוצה וטורפים היטב.
4 מוסיפים קמח, אבקת סודה לשתייה, אבקת אפייה, מלח וקינמון וטורפים שוב רק עד איחוד.
5 מוסיפים שוקולד צ'יפס ומערבבים.
6 מעבירים חצי מכמות הבלילה לתבניות (היא אמורה להגיע בערך עד שליש גובה התבניות). מניחים מעל 2 כפות נוטלה (לכל אחת מהעוגות) ומשיישים בעזרת סכין או קיסם. מכסים ביתרת הבלילה, ומסיימים בעוד שכבה של נוטלה. מפזרים עוד קצת שוקולד צ'יפס, אם רוצים.
7 אופים כחצי שעה, או עד שקיסם שננעץ בעוגה יוצא עם פירורים לחים.

בתיאבון!




