עוגת שמרים קינמון
עוגת קינמון היא מהמאפים שאי אפשר להעביר חורף בלעדיהם. לקינוח של ארוחת שישי, עם הקפה של הבוקר או עם התה של אחה"צ - כשבאמת קר כל מה שאנחנו רוצים לידנו זה עוגת שמרים קינמון רכה ועסיסית (ותנור)
- זמן עבודהעד חצי שעה
- זמן הכנהיותר משלוש שעות
- רמת קושיבינוני
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים :
לבצק (2 עוגות):
490 גרם (3 וחצי כוסות) קמח
240 מ"ל (כוס) חלב
21 גרם שמרים טריים
חצי כוס סוכר (100 גרם)
1 ביצה
60 גרם חמאה
קורט מלח
למלית:
240 גרם חמאה חתוכה לקוביות
125 גרם סוכר חום בהיר
125 גרם סוכר חום כהה
1 כף קינמון
לסירופ סוכר:
חצי כוס מים
חצי כוס סוכר
אופן ההכנה:
1 מתחילים עם הבצק: מערבבים בקערת המיקסר חלב, שמרים וסוכר. מניחים בצד ל-10 דקות.
2 מחברים וו לישה, מוסיפים את הקמח ומפעילים את המיקסר על מהירות נמוכה.
3 מוסיפים ביצה וממשיכים לערבב. כשמתחיל להתקבל בצק אחיד מוסיפים את החמאה והמלח וממשיכים ללוש לפחות 10 דקות, עד לקבלת בצק חלק ודביק.
4 מעבירים את הבצק לקערה משומנת, מכסים בניילון נצמד ומניחים להתפחה עד הכפלת הנפח בטמפרטורת החדר, או לילה במקרר.
5 מכינים את מילוי הקינמון: מערבבים במיקסר עם וו גיטרה את כל המרכיבים עד לקבלת משחה נוחה למריחה.
6 לאחר ההתפחה מעבירים את הבצק למשטח מקומח ומחלקים לשני חלקים.
7 מרדדים את החלק הראשון למלבן דק, מורחים מחצית מהמלית ומגלגלים לרולדה. חוצים את הרולדה לכל האורך וקולעים לצורת בורג. שיטה נוספת: יוצרים רולדה ארוכה יותר, חוצים אותה לשני גלילים וקולעים לצורת בורג (כך המלית לא תברח).
8 חוזרים על הפעולות עם החלק השני של הבצק.
9 מעבירים את העוגות לתבניות אינגליש קייק מרופדת בנייר אפייה ומניחים לתפיחה בטמפרטורת החדר עד הכפלת הנפח.
10 מחממים תנור ל-175 מעלות, סטטי (לא טורבו).
11 אופים את העוגות כ-30 דקות או עד הזהבה מלאה.
12 בינתיים מכינים סירופ סוכר: מחממים בקלחת קטנה מים וסוכר ומביאים לרתיחה על להבה נמוכה.
13 מיד לאחר האפייה מברישים את עוגות השמרים בסירופ סוכר בנדיבות.
14 מצננים, מחלצים מהתבנית ומגישים.
לבלוג של עדי - עדיקוש
** אפשר להמיר את השמרים הטריים ב-7 גרם שמרים יבשים.
** העוגה נשמרת בקופסה אטומה בטמפרטורת החדר כ-4 ימים.