עוגיות העבאדי שדקל הכי אהב
השבוע עדיקוש הכינה עוגיות עבאדי לזכרו של דקל סוויסה, שנפל ב-7/10. עם העוגיות האלה, טעימות ונמסות בפה, דקל היה פותח את השבוע עם חייליו לצד קפה טוב, והטקס הקטן הזה יישאר חקוק בליבם
- זמן עבודהעשר דקות
- זמן הכנהארבעים דקות
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
את המדור השבוע אני מקדישה לזכרו של דקל סוויסה, אח של חברה שלי נוי.
דקל, בן הזקונים לבית משפחת סוויסה, גדל במושב בר גיורא עם הוריו משה וגילה ואחיו ליטל, עדן ונוי. בשנת 2020 התגייס ליחידה העילית מגלן, סיים בהצלחה את ההכשרה ושירת כסמל בצוות הלוחמים. משם יצא לקורס קציני חי"ר, ולאחר הקורס הצטרף לחטיבת גולני גדוד 13 כמ"מ טירונים. דקל נפל ב-7/10 בהיתקלות עם מחבלים במוצב פגה מגן בארי. הוא היה בן 23.
החיילים של דקל מספרים שבכל יום ראשון היה פותח איתם פק"ל עם קופסת עוגיות שהיה מביא מהבית. אמא גילה הייתה שולחת איתו קופסאות בכל ראשון בבוקר כשהיה יוצא לבסיס, ובכל קופסה היו עוגיות שוקולד צ'יפס, עוגיות מכונה מרוקאיות ועוגיות עבאדי נמסות בפה שלא מפסיקים לדבר עליהן. דקל היה מחלק מהן לחיילים שלו, ויחד היו מדברים על החיים לפני עוד שבוע עמוס וגדוש. טקס הקפה הזה נשאר בליבם של החיילים של דקל עד היום.
לזיכרו של דקל הכנתי עוגיות עבאדי כמו של אמא גילה. דקל אהב אותן מאוד, ואני בטוחה שגם אתם תאהבו. יהי זיכרו ברוך.
מרכיבים :
קילו קמח
שקית (10 גרם) אבקת אפייה
כוס שמן
200 גרם מרגרינה (או תחליף חמאה צמחי אחר), מומסת
כף סוכר
שקית סוכר וניל
כף מלח
כוס מים פושרים
ביצה טרופה (להברשה)
שומשום
אופן ההכנה:
1 מערבבים בקערה את הקמח ואבקת האפייה.
2 בקערה נפרדת מערבבים את השמן, המרגרינה, הסוכר וסוכר הווניל, המלח והמים.
3 מוסיפים שליש מכמות הקמח לקערת הנוזלים ולשים (או מערבבים במיקסר עם וו גיטרה). לאט לאט מוסיפים את יתרת הקמח, עד שנוצר בצק אחיד ונוח. נותנים לבצק לנוח כ-10 דקות.
4 יוצרים מהבצק טבעות, מורחים בביצה טרופה ומפזרים שומשום.
לבלוג של עדי - עדיקוש
5 אופים ב-180 מעלות כ-20 דקות, עד הזהבה קלה.
** העוגיות יישמרו בקופסה אטומה בטמפרטורת החדר כשבוע ימים.