עוגת בננות הפוכה
מכירים את עוגת הבננות הפשוטה שמכינים בכל פעם שהבננות בקערת הפירות מתחילות להשחיר? אז יש אותה, ויש את העוגה הזאת – שהיא אותו הדבר רק בהרבה יותר סטייל
- זמן עבודהשלושת רבעי שעה
- זמן הכנהשעה ורבע
- רמת קושיבינוני
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים :
לשכבת בננות קרמל:
4 בננות, חצויות לרוחב
200 גרם סוכר חום בהיר
170 גרם חמאה רכה
לעוגה (תבנית 25*35):
2 ביצים
1 כוס סוכר
90 גרם חמאה מומסת
1 שמנת חמוצה (200 מ"ל)
2 כוסות קמח
1 שקית אבקת אפייה
קורט מלח
2 בננות מרוסקות
אופן ההכנה:
1 מחממים תנור ל-175 מעלות, סטטי (לא טורבו).
2 מתחילים עם שכבת הבננות: מרפדים תבנית 25*35 ס"מ בנייר אפייה ומסדרים את הבננות.
3 מקרמלים במחבת רחבה על להבה נמוכה את הסוכר החום עד שהוא מקבל צבע זהוב.
4 מורידים מהאש ומוסיפים את החמאה. טורפים היטב עד קבלת קרמל זהוב.
5 מוזגים את הקרמל על הבננות באופן אחיד עד כמה שאפשר (הקרמל מעט סמיך לכן נעזרים בכף).
6 מכינים את בלילת העוגה: טורפים היטב בקערה ביצים, סוכר וחמאה. מוסיפים שמנת חמוצה וטורפים שוב עד איחוד.
7 מוסיפים קמח, אבקת אפייה, קורט מלח ובננות וטורפים עד לקבלת בלילה אחידה.
8 מוזגים את בלילת העוגה על שכבת הקרמל (אפשר להיעזר בכף) ומשטחים לשכבה אחידה.
9 אופים כ-40 דקות, או עד הזהבה מלאה.
10 מוציאים את העוגה מהתנור ומצננים כשעה.
11 מניחים מגש הפוך על העוגה, והופכים. מחכים כמה רגעים ומרימים את התבנית. מפרידים את נייר האפייה בזהירות ומגישים.
![עוגת בננות הפוכה - פרוסה (צילום: עדי קלינגהופר, mako אוכל)](https://img.mako.co.il/2022/07/06/banana_cake2_autoOrient_c.jpg)
לבלוג של עדי - עדיקוש
** העוגה נשמרת ארוזה היטב בטמפרטורת החדר במשך כ-3 ימים.