אוכל
צילום׃ עדי קלינגהופר, mako אוכל

עוגת בננות הפוכה

מכירים את עוגת הבננות הפשוטה שמכינים בכל פעם שהבננות בקערת הפירות מתחילות להשחיר? אז יש אותה, ויש את העוגה הזאת – שהיא אותו הדבר רק בהרבה יותר סטייל

עדי קלינגהופר | mako אוכל | פורסם 07/07/22 
  • זמן עבודהשלושת רבעי שעה
  • זמן הכנהשעה ורבע
  • רמת קושיבינוני
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 5 20 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לשכבת בננות קרמל:

4 בננות, חצויות לרוחב

200 גרם סוכר חום בהיר

170 גרם חמאה רכה

לעוגה (תבנית 25*35):

2 ביצים

1 כוס סוכר

90 גרם חמאה מומסת

1 שמנת חמוצה (200 מ"ל)

2 כוסות קמח

1 שקית אבקת אפייה

קורט מלח

2 בננות מרוסקות

אופן ההכנה:

1 מחממים תנור ל-175 מעלות, סטטי (לא טורבו).

2 מתחילים עם שכבת הבננות: מרפדים תבנית 25*35 ס"מ בנייר אפייה ומסדרים את הבננות.

3 מקרמלים במחבת רחבה על להבה נמוכה את הסוכר החום עד שהוא מקבל צבע זהוב.

4 מורידים מהאש ומוסיפים את החמאה. טורפים היטב עד קבלת קרמל זהוב.

5 מוזגים את הקרמל על הבננות באופן אחיד עד כמה שאפשר (הקרמל מעט סמיך לכן נעזרים בכף).

6 מכינים את בלילת העוגה: טורפים היטב בקערה ביצים, סוכר וחמאה. מוסיפים שמנת חמוצה וטורפים שוב עד איחוד.

7 מוסיפים קמח, אבקת אפייה, קורט מלח ובננות וטורפים עד לקבלת בלילה אחידה.

8 מוזגים את בלילת העוגה על שכבת הקרמל (אפשר להיעזר בכף) ומשטחים לשכבה אחידה.

9 אופים כ-40 דקות, או עד הזהבה מלאה.

10 מוציאים את העוגה מהתנור ומצננים כשעה.

11 מניחים מגש הפוך על העוגה, והופכים. מחכים כמה רגעים ומרימים את התבנית. מפרידים את נייר האפייה בזהירות ומגישים.

 

 עוגת בננות הפוכה - פרוסה (צילום: עדי קלינגהופר, mako אוכל)
פרוסה|צילום: עדי קלינגהופר, mako אוכל

לבלוג של עדי - עדיקוש

ולעמוד האינסטגרם המהמם שלה

** העוגה נשמרת ארוזה היטב בטמפרטורת החדר במשך כ-3 ימים.