צילום׃ עדי קלינגהופר, mako אוכל
מוס שוקולד של עדיקוש
לא חשבנו שנגיד את זה בשלהי אוגוסט, אבל מוס השוקולד הזה אשכרה עושה לנו חשק להתחיל להתכונן לראש השנה. אנחנו יודעים שיש עוד זמן, אבל לפחות מבחינת קינוח - אנחנו סגורים
עדי קלינגהופר | mako אוכל
| פורסם 11/08/22
- זמן עבודהעד חצי שעה
- זמן הכנהיותר משלוש שעות
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים :
למוס (5 כוסות בנפח 180 מ"ל):
500 מ"ל שמנת מתוקה להקצפה
250 גרם שוקולד מריר
קורט מלח
לקישוט:
200 מ"ל שמנת מתוקה להקצפה
50 גרם שוקולד מריר מגורר
אופן ההכנה:
1 מכינים גנאש שוקולד: מביאים 250 גרם שמנת מתוקה לרתיחה בקלחת. מורידים מהאש, מוסיפים שוקולד מריר וקורט מלח וטורפים היטב עד איחוד. מעבירים למקרר לשעה.
2 אחרי שעה מקציפים את יתרת השמנת (250 מ"ל) לקציפה רכה.
3 מקפלים את הקציפה הרכה לתוך הגנאש עד לקבלת מוס חלק ואחיד.
4 מעבירים לשקית זילוף ומזלפים לכוסות הגשה. מעבירים את הכוסות לקירור והתייצבות של לפחות 4 שעות.
5 לפני ההגשה מקשטים: מקציפים את השמנת המתוקה, מניחים תלולית בכל כוס ומגררים מעל שוקולד.
לבלוג של עדי - עדיקוש
והנה עוד מתכונים לראש השנה, כי זה עוד רגע וחצי
** המוס נשמר במקרר במשך כ- 3 ימים.
** לקבלת טעם אגוזי אפשר להוסיף למוס כף ממרח נוטלה או מחית פרלינה.