אוכל
צילום׃ עדי קלינגהופר, אוכל טוב, mako

עוגת טורט וניל

עוגה נימוחה, אוורירית, יפהפייה וגבוהה שתתגאו להוציא לאורחים בסופ"ש - ואנחנו בכלל לא מדברים על שבירת הצום של יום כיפור. רוצים אותה פרווה? אין שום בעיה

עדי קלינגהופר | אוכל טוב, mako | פורסם 21/09/23 
  • זמן עבודהעד שעה
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.5 294 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

תבנית אנג'ל קייק בקוטר 25 ס"מ:

6 ביצים בטמפרטורת החדר

חצי כוס שמן קנולה (120 מ"ל)

כוס ורבע (250 גרם) סוכר

כוס ושליש (210) גרם קמח

שלושת רבעי כוס (180מ"ל) מים/חלב שקדים/סויה/שיבולת שועל (או חלב לגרסה חלבית)

כפית אבקת אפייה

קורט מלח

כפית תמצית וניל

להגשה:

אבקת סוכר

אופן ההכנה:

1 מחממים תנור ל-160 מעלות.

2 מפרידים את הביצים לחלבונים וחלמונים.

מתכונים לארוחה מפסקת

מתכונים לשבירת הצום

3 טורפים בקערה חלמונים ושמן. מוסיפים מחצית מכמות הסוכר וטורפים שוב.

4 מוסיפים בהדרגה קמח וחלב וטורפים היטב. מוסיפים אבקת אפייה, מלח ותמצית וניל וטורפים שוב עד לקבלת בלילה חלקה ללא גושים.

5 מקציפים את החלבונים במיקסר בעזרת וו בלון: בהתחלה על מהירות בינונית וכאשר מתחיל להיווצר קצף לבנבן מוסיפים את מחצית הסוכר שנותר. ממשיכים להקציף על מהירות גבוהה עד היווצרות קצף מבריק, חלק ויציב.

6 מעבירים שליש מקציפת החלבונים אל קערת החלמונים ומקפלים. ממשיכים עם שליש שני ולאחר מכן עם השליש האחרון בעדינות עד שאין גושים (את החלק האחרון אפשר לקפל מעט עם מטרפה).

7 מעבירים את הבלילה לתבנית לא משומנת (!) כך שתגיע עד לשלושת רבעי מגובה התבנית. אם נותרה בלילה - אפשר לאפות את השארית בתבנית נוספת.

8 מיישרים מעט את החלק העליון ואופים כשעה ו-10 דקות (אם רוצים לבדוק את העוגה - מחכים לפחות שעה עד שפותחים את דלת התנור). כשהעוגה זהובה וקפיצית למגע - היא מוכנה.

9 מוציאים את העוגה מהתנור, הופכים בזהירות את התבנית ומעמידים אותה על הרגליים (אם לא משתמשים בתבנית אנג'ל קייק אפשר להשתמש גם בתבנית פלא בקוטר 25 ס"מ). מחכים לצינון כ-3 שעות ואפשר גם לילה.

10 לאחר צינון מלא מחלצים את העוגה, מעבירים בזהירות לצלחת הגשה ומפדרים באבקת סוכר.

לבלוג של עדי - עדיקוש

ולעמוד האינסטגרם המהמם שלה

* העוגה נשמרת בטמפרטורת החדר כ-4 ימים.