אוכל
צילום׃ עדי קלינגהופר, mako אוכל

חיתוכיות לימון אפויות

בשבת הקרובה, עם הקפה הראשון של הבוקר והעיתונים, אנחנו מתכוונים להתפנק על חיתוכית או שתיים מהתבנית הזו, שהיא כל כך פשוטה וכל כך חכמה וטעימה. אם אתם יודעים מה טוב - תעשו כמונו

עדי קלינגהופר | mako אוכל | פורסם 09/06/22 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.5 83 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לתחתית בצק פריך (תבנית 20*20 ס"מ):

115 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות

140 גרם קמח

50 גרם סוכר לבן

קורט מלח

קורט אבקת אפייה

לשכבת הלימון:

1 כוס סוכר לבן

2 כפות קמח

שני שליש כוס מיץ לימון סחוט טרי

3 ביצים

לקישוט:

אבקת סוכר

אופן ההכנה:

1 מחממים תנור ל-175 מעלות.

2 מכינים את התחתית: מערבבים במיקסר עם וו גיטרה חמאה, קמח, סוכר, מלח ואבקת אפייה, עד לקבלת בצק אחיד.

3 משטחים את הבצק בתבנית מרופדת נייר אפייה ואופים אפייה חלקית, כ-20 דקות (הבסיס לא ישנה את צבעו). מצננים מעט.  

4 מורידים את חום התנור ל-160 מעלות.

לבלוג של עדי - עדיקוש

ולעמוד האינסטגרם המהמם שלה

חיתוכיות לימון   (צילום: עדי קלינגהופר, mako אוכל)
חיתוכיות לימון |צילום: עדי קלינגהופר, mako אוכל

5 מכינים את שכבת הלימון: טורפים היטב בקערה סוכר, קמח ומיץ לימון. מוסיפים את הביצים וטורפים שוב עד לקבלת בלילה חלקה ונוזלית.

6 מוזגים את הבלילה בזהירות אל התבנית עם הבסיס. אופים כ-30 דקות או עד שהקרם מתייצב אך נשאר מעט רוטט.

7 מניחים לצינון של כחצי שעה בטמפרטורת החדר ומעבירים למקרר להתייצבות של שלוש שעות.

8 מחלצים את העוגה מהתבנית, מפדרים באבקת סוכר וחותכים ל-16 ריבועים (או כמה שרוצים). שומרים בקופסה אטומה במקרר.