אוכל
צילום׃ עדי קלינהופר, mako אוכל

בלינצ'ס גבינה ושוקולד לבן

אנחנו מתים על בלינצ'ס גבינה, עם/בלי צימוקים ועם/בלי זילוף של שוקולד מלמעלה. אבל המלית הזאת? המלית הזאת לגמרי לוקחת אותם בהליכה. שוקולד לבן, זה כל מה שהיה חסר לנו כל הזמן הזה

עדי קלינגהופר | mako אוכל | פורסם 09/11/23 
  • זמן עבודהעד שעה
  • זמן הכנהעד שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 5 23 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

ל-14 בלינצ'ס:

4 ביצים

2 כוסות קמח

1 כף סוכר

2 וחצי כוסות חלב

רבע כוס מים

40 גרם חמאה מומסת

קורט מלח

למלית:

500 גרם גבינה לבנה

רבע כוס שמנת מתוקה

כפית מחית וניל

80 גרם (חבילה) אינסטנט פודינג וניל

מעט קליפת לימון מגוררת

150 גרם שוקולד לבן

אופן ההכנה:

1 מכינים את הבלילה לבלינצ'ס: מערבבים את כל המרכיבים בבלנדר או במעבד מזון לבלילה חלקה (אפשר גם לטרוף ידנית ולאחר מכן לסנן החוצה את הגושים שנשארו). מעבירים למקרר ל-10 דקות.

2 מחממים מחבת טפלון רחבה ושטוחה בקוטר 26-28 ס"מ ומשמנים במעט חמאה.

3 מוזגים מצקת קטנה או שליש כוס מהבלילה אל המחבת ומנענעים לקבלת שכבה אחידה. מטגנים עד שהשוליים מתרוממים מעט, הופכים בזהירות ממש לשנייה ומוציאים לצלחת. ממשיכים כך עם כל הבלילה.

4 מכינים את המלית: ממיסים שוקולד לבן בזהירות רבה במיקרו (הוא נשרף בקלות יותר משוקולד רגיל). טורפים בקערה גבינה לבנה, שמנת מתוקה, וניל, פודינג וניל וקליפת לימון. מוסיפים את השוקולד הלבן המומס וטורפים שוב לקבלת בלילה חלקה.

5 מרכיבים את הבלינצ'ס: מזלפים לרוחב עלה בלינצ'ס פס מהמלית, מקפלים את הצדדים ומגלגלים. ממשיכים כך עם כל הכמות.

לבלוג של עדי - עדיקוש

ולעמוד האינסטגרם המהמם שלה

* הבלינצ'ס יישמרו במקרר בקופסה אטומה למשך כיומיים.