חלת בריוש
היא כל כך חלומית ואוורירית, רכה כמו עננים ומושלמת לכריכים, שמראש עדיקוש נתנה מתכון ל-2 חלות. אפשר להכין בתבנית לחם ייעודית למי שיש או בתבנית אינגליש קייק. נותנות פייט ראוי לכל חלה קלועה, יפה ככל שתהיה
- זמן עבודהרבע שעה
- זמן הכנהיותר משלוש שעות
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים :
ל-2 חלות:
1 ק״ג קמח לחם
40 גרם שמרים טריים
חצי כוס סוכר (100 גרם)
300 מ"ל חלב
5 ביצים
250 גרם חמאה רכה, חתוכה לקוביות
קורט מלח
להברשה:
ביצה טרופה
אופן ההכנה:
1 מתחילים לערבב בקערת מיקסר עם וו לישה קמח, שמרים, סוכר.
2 תוך כדי הלישה מוסיפים חלב וביצים, ומוסיפים בהדרגה את החמאה וקורט מלח. ממשיכים ללוש את הבצק לפחות כ-10 דקות, עד לקבלת בצק חלק וגמיש.
3 מעבירים את הבצק לקערה משומנת, מכסים ומניחים להתפחה עד הכפלת הנפח (שעה וחצי-שעתיים).
4 מוציאים את הבצק מהקערה ומחלקים ל-2 חלקים שווים (כל אחד מהם יהיה חלה). משטחים כל אחד מהבצקים לצורת מלבן בעזרת כפות הידיים ומגלגלים לכיכר.
5 מעבירים את הבצקים לתבניות לחם/אינגליש קייק משומנות בחמאה, מכסים עם מגבת ומשאירים להתפחה עד הכפלת הנפח.
6 מחממים תנור ל- 170 מעלות (בתכנית טורבו).
7 אחר שהבצק תפח מברישים אותו בביצה ומכניסים לאפייה כ-30 דקות או עד שהבצק בצבע זהוב עמוק.
8 מוציאים את הלחם מהתנור ומברישים בחמאה מומסת. מניחים לצינון מלא, ולאחר מכן ניתן לפרוס לפרוסות.
לבלוג של עדי - עדיקוש
בתיאבון!