אוכל
צילום׃ עדי קלינגהופר, mako אוכל

חלת בריוש

היא כל כך חלומית ואוורירית, רכה כמו עננים ומושלמת לכריכים, שמראש עדיקוש נתנה מתכון ל-2 חלות. אפשר להכין בתבנית לחם ייעודית למי שיש או בתבנית אינגליש קייק. נותנות פייט ראוי לכל חלה קלועה, יפה ככל שתהיה

עדי קלינגהופר | mako אוכל | פורסם 02/01/25 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.2 6 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

ל-2 חלות:

1 ק״ג קמח לחם 

40 גרם שמרים טריים

חצי כוס סוכר (100 גרם)

300 מ"ל חלב

5 ביצים

250 גרם חמאה רכה, חתוכה לקוביות

קורט מלח

להברשה:

ביצה טרופה 

אופן ההכנה:

1 מתחילים לערבב בקערת מיקסר עם וו לישה קמח, שמרים, סוכר.

2 תוך כדי הלישה מוסיפים חלב וביצים, ומוסיפים בהדרגה את החמאה וקורט מלח. ממשיכים ללוש את הבצק לפחות כ-10 דקות, עד לקבלת בצק חלק וגמיש. 

3 מעבירים את הבצק לקערה משומנת, מכסים ומניחים להתפחה עד הכפלת הנפח (שעה וחצי-שעתיים). 

4 מוציאים את הבצק מהקערה ומחלקים ל-2 חלקים שווים (כל אחד מהם יהיה חלה). משטחים כל אחד מהבצקים לצורת מלבן בעזרת כפות הידיים ומגלגלים לכיכר.

5 מעבירים את הבצקים לתבניות לחם/אינגליש קייק משומנות בחמאה, מכסים עם מגבת ומשאירים להתפחה עד הכפלת הנפח. 

6 מחממים תנור ל- 170 מעלות (בתכנית טורבו).

7 אחר שהבצק תפח מברישים אותו בביצה ומכניסים לאפייה כ-30 דקות או עד שהבצק בצבע זהוב עמוק. 

8 מוציאים את הלחם מהתנור ומברישים בחמאה מומסת. מניחים לצינון מלא, ולאחר מכן ניתן לפרוס לפרוסות.

חלות בריוש (צילום: עדי קלינגהופר, mako אוכל)
חלות בריוש|צילום: עדי קלינגהופר, mako אוכל

לבלוג של עדי - עדיקוש

ולעמוד האינסטגרם המהמם שלה

בתיאבון!