רוגלך קינמון ענקיים
להכין רוגלך זה לא עניין פשוט, לא נשקר, אבל המתכון של עדיקוש ידידותי מאוד, ניתן להמיר אותו למתכון פרווה וכדי לחסוך עבודת כפיים יש כאן כמות ל-8 יחידות גדולות. והריח? יחשבו שפתחתם קונדיטוריה ביתית
- זמן עבודהעד שעה
- זמן הכנהיותר משלוש שעות
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים :
לבצק:
כוס חלב/מים (240 מ"ל)
21 גרם שמרים טריים (או 8 גרם שמרים יבשים)
חצי כוס סוכר (100 גרם)
3 ושליש כוסות קמח (470 גרם)
ביצה
60 גרם חמאה (חמאה צמחית אם רוצים פרווה)
קורט מלח
למלית:
240 גרם חמאה חתוכה לקוביות (חמאה צמחית אם רוצים פרווה)
125 גרם סוכר לבן
125 גרם סוכר חום כהה
1 כף קינמון
קורט הל טחון (לא חובה)
לסירופ:
חצי כוס מים (120 מ"ל)
חצי כוס סוכר (100 גרם)
אופן ההכנה:
1 מכינים את הבצק: מערבבים בקערת המיקסר חלב, שמרים וסוכר. מניחים בצד לעשר דקות.
2 מחברים וו לישה, מוסיפים את הקמח לקערה ומערבבים על מהירות נמוכה.
3 מוסיפים ביצה וממשיכים לערבב. כשהבצק מתחיל להתאחד מוסיפים חמאה ומלח, וממשיכים ללוש לעשר דקות לפחות עד לקבלת בצק חלק ודביק.
4 מעבירים את הבצק לקערה משומנת, עוטפים בניילון נמצד ומניחים להתפחה עד להכפלת גודל המסה, או משאירים ללילה במקרר.
5 מכינים את המלית: מערבבים עם וו גיטרה במיקסר חמאה, סוכר לבן, סוכר חום כהה, קינמון והל, ומערבבים עד לקבלת מרקם משחתי ונוח למריחה.
6 מחממים תנור ל-170 מעלות על מצב סטטי (לא טורבו).
7 מעצבים את הרוגלך: מניחים על משטח עבודה מקומח את הבצק שתפח ומחלקים לחצי. מרדדים כל חלק למלבן דק ומורחים עליו שכבה דקה מהמלית.
8 מקפלים כל מלבן לחצי ומרדדים אותו שוב, עד לקבלת בצק מעט שקוף.
9 פורסים כל מלבן דק למשולשים: בסיס המשולש רוחב 7 ס"מ ואורך 20 ס"מ.
10 מרפדים תבנית בנייר אפייה ומגלגלים את הרוגלך מהבסיס לכיוון השפיץ. מניחים את הרוגלך במרווחים אחד מהשני ומניחים להפתחה נוספת של חצי שעה-שעה.
11 מברישים את הרוגלך עם ביצה טרופה ואופים כ30-35 דקות, או עד שהרוגלך מזהיבים.
12 מכינים סירופ מי סוכר: מחממים בסיר קטן (קלחת) מים וסוכר, מביאים לרתיחה, מסמיכים, מורידים מהאש ומניחים בצד.
13 כשהרוגלך יוצאים מהתנור מברישים אותם בנדיבות בסירופ מי הסוכר החם, ומגישים.
לבלוג של עדי - עדיקוש
בתיאבון!