אוכל
צילום׃ עדי קלינגהופר, mako אוכל

עוגת סולת קלה שתעשה לכם את הסופ"ש

הסוד לעוגת סולת אוורירית ומשובחת במיוחד הוא הקצפה של הביצים, אבל אל דאגה, אנחנו לא מצפים שתפרידו חלבונים מחלמונים או משהו כזה. פשוט פשוט, וכל כך טעים

עדי קלינגהופר | mako אוכל | פורסם 01/06/23 
  • זמן עבודהעשר דקות
  • זמן הכנהעד שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.9 44 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לתבנית 20 על 20 ס"מ:

1 כוס קמח (140 גרם)

1 כוס סולת (180 גרם)

1 כפית גדושה אבקת אפייה

קורט מלח

5 ביצים

1 כוס סוכר (200 גרם)

2 כפות שמן קנולה

חצי כוס חלב (120 מ"ל)

קליפה מגוררת מחצי לימון (לא חובה)

לסירופ סוכר:

1 כוס סוכר (200 גרם)

כוס ורבע מים

קליפה מגוררת מחצי לימון

לקישוט:

קוקוס טחון

לקישוט:

אבקת סוכר

אופן ההכנה:

1 מחממים תנור ל-175 מעלות.

2 מערבבים בקערה את החומרים היבשים: קמח, סולת, אבקת אפייה ומלח.

3 מקציפים במיקסר את הביצים והסוכר 6-7 דקות במהירות גבוהה, עד שמתקבלת בלילה תפוחה ואוורירית.

4 מנמיכים את מהירות המיקסר ומוסיפים שמן קנולה וחלב. מערבבים.

5 מוסיפים את תערובת היבשים ומערבבים רק עד איחוד מלא של הבלילה.

6 מוזגים את הבלילה לתבנית מרופדת בנייר אפייה ואופים כ-30 דקות, או עד שהעוגה זהובה וקפיצית למגע.

7 כשהעוגה בתנור מכינים סירופ סוכר: מביאים את כל המרכיבים לרתיחה ומורידים מהאש.

8 כשהעוגה יוצאת מהתנור מוזגים את הסירופ על כל שטחה. מניחים לצינון, מפזרים קוקוס וחותכים.

לבלוג של עדי - עדיקוש

ולעמוד האינסטגרם המהמם שלה

** העוגה תישמר בקופסה אטומה בטמפרטורת החדר במשך 4 ימים.

** לגרסת פרווה מחליפים את החלב במים או בחלב צמחי.