חיתוכיות ריבה עם טריק קראמבל
זה לא רק מתכון לחיתוכיות שנדרשים כוחות אדירים לסרב להן, לעדיקוש יש כאן טריק: מכינים בצק פריך (עם חמאה או פרווה), מחלקים ל-2, חלק אחד הוא הבסיס, והשני הופך לקראמבל שמגרדים בפומפייה. גם גאוני וגם טעים
- זמן עבודהרבע שעה
- זמן הכנהשעתיים ושלושת רבעי
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים :
(תבנית 30X40 ס"מ):
630 גרם קמח (4 וחצי כוסות)
שליש כוס סוכר (כ-65 גרם)
400 גרם חמאה (לפרווה: להשתמש בנטורינה באותה כמות)
2 כפות אבקת אפייה (20 גרם)
חצי כוס מיץ תפוזים
4 חלמונים
קורט מלח
צנצנת ריבת פטל/תות
לקישוט:
אבקת סוכר
אופן ההכנה:
1 מכינים את הבצק: במעבד מזון עם להב פלדה מעבדים יחד קמח, סוכר, חמאה ואבקת אפייה עד לקבלת תערובת פירורית. מוסיפים מיץ תפוזים, חלמונים ומעט מאוד מלח, ומעבדים עד לקבלת בצק כמעט אחיד.
2 מעבירים את הבצק בעזרת מרית לניילון נצמד, עוטפים ומכניסים לקירור כשעתיים.
3 מחממים תנור ל-180 מעלות (מצב סטטי).
4 אחרי קירור, חוצים את הבצק ל-2 חלקים, וחלק אחד מכניסים להקפאה.
5 מניחים את חצי הבצק שלא הוקפא בין 2 ניירות אפייה ומרדדים למלבן בגודל התבנית (30X40 ס"מ). מעבירים את יריעת הבצק המרודדת ישירות מעל התבנית כשנעזרים בנייר האפייה על מנת להניח אותה בתחתית התבנית.
6 מורחים ריבה על הבצק ומשטחים אותה באחידות על כולו.
7 מוציאים את חצי הבצק השני מהמקפיא ומגררים אותו בפומפייה מעל הריבה, או שיוצרים קראמבל בפירור ידני.
8 מכניסים לאפייה כ-30 דקות או עד הזהבה. מוציאים, מצננים כשעתיים, מפדרים באבקת סוכר ופורסים לקוביות.
לבלוג של עדי - עדיקוש
* את החיתוכיות שומרים בקופסא אטומה בטמפרטורת החדר במשך כ-3 ימים.