סופגניות אפויות אווריריות ורכות
סופגניות אפויות מתקשרות אצלנו הרבה פעמים ליציקות בטון עם לב של ריבה, ולא סתם יצא להן שם כזה, בדרך כלל הן באמת כאלה. אז שימו לב - לא במתכון של עדיקוש! לא נכחיש, זה עדיין לא כמו מטוגן, אבל זה בהחלט בדרך
- זמן עבודהעד שעה
- זמן הכנהיותר משלוש שעות
- רמת קושיבינוני
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים (15 מנות):
לבצק סופגניות:
500 גרם קמח לבן או קמח כוסמין לבן
25 גרם שמרים טריים
חצי כוס סוכר
כוס חלב או מים (240 מ"ל)
40 גרם חמאה רכה
2 ביצים L
כפית תמצית וניל
כפית מלח
להברשה:
60 גרם חמאה מומסת
לקישוט:
אבקת סוכר
למילוי:
צנצנת ריבה אדומה
אופן ההכנה:
1 מערבבים בקערת המיקסר קמח, שמרים וסוכר, מחברים וו לישה ומפעילים את המיקסר.
2 מחממים במיקרוגל את החלב עם החמאה רק עד שהחלב פושר. מוזגים את החלב והחמאה בזרם דק לקערת המיקסר.
3 מוסיפים תוך כדי לישה את הביצים, הווניל ולבסוף את המלח.
4. ממשיכים בלישה של הבצק לפחות חמש דקות נוספות עד לקבלת בצק חלק, אך נוזלי ודביק (לא להיבהל מהבצק הדביק, זה מה שיבטיח לנו סופגניות קלילות ואווריריות).
5 מעבירים את הבצק לקערה משומנת (אפשר בעזרת ידיים משומנות או מקומחות) ומכסים בניילון נצמד. משאירים לתפיחה של שעה בטמפרטורת החדר ואז לעוד שעה (או לילה) במקרר.
6 מוציאים את האוויר מהבצק ומעבירים למשטח עבודה מקומח.
7 משמנים או מקמחים ידיים, מחלקים את הבצק לחתיכות במשקל 60 גרם ומגלגלים לכדורים. מסדרים את הכדורים בצמידות בתבנית כשהתפר בצד התחתון.
8 מכסים ומשאירים להתפחה כשעה, עד הכפלת הנפח.
9 מברישים את כדורי הבצק בחמאה מומסת.
10 מחממים תנור ל-170 מעלות, חום עליון תחתון.
11 אופים את הסופגניות כ-20 דקות או עד הזהבה, מוציאים ומברישים בחמאה מומסת. מניחים בצד ל-20 דקות.
12 יוצרים חור בראשי הסופגניות האפויות בעזרת סכין, מזריקים ריבה ומפזרים אבקת סוכר.
לבלוג של עדי - עדיקוש
** הסופגניות האפויות כמובן הכי טעימות ביום ההכנה, אבל אפשר לשמור אותן בקופסה אטומה ליום למחרת.