צילום׃ עדי קלינגהופר, mako אוכל
מיני סופגניות ריקוטה ללא שמרים
אין כמו סופגניות זריזות שאפשר להכין על המקום, ללא שמרים וללא היערכות מראש - רק לחכות שהשמן יתחמם ולצפות בהן מזהיבות. את הצורה היפה מקבלים בזכות כף גלידה קפיצית שמשמנים, טובלים בבצק וזורקים לשמן החם
עדי קלינגהופר | mako אוכל
| פורסם 26/12/24
- זמן עבודהעד חצי שעה
- זמן הכנהעד חצי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים :
לבצק:
כוס קמח (140 גרם)
רבע כוס סוכר (50 גרם)
2 ביצים L
חבילת גבינת ריקוטה קלאסית (250 גרם)
מעט גרידת לימון
כפית וניל
לטיגון:
כ-2 ליטר שמן
להגשה:
אבקת סוכר
ריבה/שוקולד
אופן ההכנה:
1 מחממים בסיר רחב שמן לטמפרטורה של 170 מעלות.
2 מערבבים את כל החומרים בקערה עד לקבלת בלילה במרקם חלק.
3. משמנים כף גלידה קפיצית, ומעבירים בכל פעם כף מהבלילה ישירות לשמן הרותח. מטגנים כל סופגנייה מ-2 הצדדים עד הזהבה יפה ומעבירים לצלחת מרופדת בנייר סופג.
4 מפזרים אבקת סוכר ומגישים כשהסופגניות עוד חמות לצד ריבה/ממרח שאוהבים.
לבלוג של עדי - עדיקוש
בתיאבון!