עוגת תפוזים רכה עם קינמון ואגוזים
אנחנו יודעים, הריח של ראש השנה עוד בנחיריים שלכם, אבל מה לעשות שבסך הכל שבוע מהיום אנחנו מסיימים את צום יום כיפור, ורוצים לעשות את זה כמו שצריך? וכמו שצריך זה בדיוק ככה - עם טורט תפוזים וקינמון
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהעד שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים (8 מנות):
לתבנית אנג'ל קייק או סיר פלא בקוטר 26:
6 ביצים L, מופרדות לחלבונים וחלמונים
120 מ"ל שמן קנולה
300 גרם (כוס וחצי) סוכר
180 מ"ל מיץ תפוזים
225 גרם (כוס וחצי ועוד כף) קמח לבן
כפית וחצי אבקת אפייה
לשכבת קינמון אגוזים:
שני שליש כוס סוכר חום בהיר או סוכר לבן
100 גרם אגוזי מלך או פקאן
2 כפיות קינמון (אפשר יותר, אם אוהבים)
לקישוט:
אבקת סוכר
אופן ההכנה:
1 מחממים תנור ל-160 מעלות, מצב סטטי (חום עליון-תחתון).
2 טורפים בקערה גדולה חלמונים ושמן, עד איחוד. מוסיפים 100 גרם מהסוכר וטורפים שוב.
3 מוסיפים מיץ תפוזים, קמח ואבקת אפייה, וטורפים לקבלת בלילה חלקה ללא גושים.
4 מקציפים את החלבונים במיקסר על מהירות בינונית. מוסיפים את 200 גרם הסוכר הנותרים, מגבירים מהירות ומקציפים עד להיווצרות קצף מבריק חלק ויציב.
5 טוחנים יחד את מרכיבי תערובת הקינמון והאגוזים.
6 מעבירים מחצית מקציפת החלבונים אל קערת החלמונים ומקפלים בעזרת מטרפה או מרית. מוסיפים את החצי השני ומקפלים בעדינות לקבלת בלילה אחידה. נותנים ערבוב אחרון במטרפה, כדי לוודא שאין גושים בבלילה.


7 מעבירים חצי מכמות הבלילה לתבנית אנג'ל או סיר פלא לא משומנת. מפזרים מלמעלה חצי מכמות תערובת הקינמון, ועליה מוזגים את שאר הבלילה. יוצרים צורת שיש בעזרת סכין. מפזרים את החצי השני של תערובת הקינמון.
8 אופים כשעה ו-10 דקות, מבלי לפתוח את התנור באמצע. כשהעוגה זהובה וקפיצית למגע היא מוכנה.
9 מוציאים את העוגה מהתנור, הופכים בזהירות את התבנית ומעמידים אותה על הרגליים. מחכים לצינון כ-3 שעות (או לילה).
10 כשהתבנית קרה לגמרי מעבירים סכין בדפנות ומחלצים את העוגה. מעבירים בזהירות לצלחת הגשה ומפזרים אבקת סוכר.
בתיאבון!




