חלות פרווה לשבת
הבצק הנהדר והידידותי הזה יוכל להנפיק לכם 3 חלות ענקיות לארוחת השבת, אבל באותה מידה תוכלו להשתמש בו (או בחלקו) להכנת עוגות שמרים לקינוח. אז מה זה יהיה? אנחנו אומרים הכי גם וגם
- זמן עבודהעד חצי שעה
- זמן הכנהיותר משלוש שעות
- רמת קושיבינוני
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים :
ל-2-3 חלות:
1 ק"ג קמח
40 גרם שמרים טריים או 20 גרם שמרים יבשים
חצי כוס סוכר
שלושת רבעי כוס שמן קנולה
500 מ"ל (2 כוסות ועוד כף) מים פושרים
1 כף מלח
אופן ההכנה:
1 מערבבים במיקסר עם וו לישה קמח, שמרים וסוכר.
2 מוסיפים בזרם דק את השמן והמים, ולסיום את המלח. ממשיכים ללוש 10 דקות לפחות.
3 מעבירים את הבצק לקערה משומנת, מכסים ומשאירים להתפחה בטמפרטורת החדר עד הכפלת הנפח, כשעה (בחורף יותר).
4 מוציאים את הבצק מהקערה ומורידים לו את האוויר בעזרת אגרוף ואז לישה ידנית קצרה. מחלקים לכדורים, מרדדים לרצועות וקולעים 2 חלות גדולות או 3 בינוניות. לקליעה של 5 רצועות, כמו בתמונה:
5 מכסים את החלות בעדינות ומניחים להתפחה שנייה, עד שהן מכפילות את נפחן (בין חצי שעה לשעה, בחורף יותר).
6 מחממים תנור ל-175 מעלות, טורבו.
7 מברישים את החלות בביצה טרופה ומקשטים בשומשום. אופים 25-30 דקות, עד שהתחתית של החלות זהובה.
** באותו בצק ממש אפשר להשתמש להכנת 4 עוגות שמרים: מחלקים את הבצק ל-4 ומרדדים. מורחים כל ממרח שאוהבים, ומגלגלים לגלילים. חוצים כל גליל לאורכו ומלפפים כמו בורג. מעבירים לתבניות אינגליש חד פעמיות משומנות, מורחים בביצה טרופה ואופים.


בתיאבון!




