אוכל
צילום׃ עדי קלינגהופר

חלות פרווה לשבת

הבצק הנהדר והידידותי הזה יוכל להנפיק לכם 3 חלות ענקיות לארוחת השבת, אבל באותה מידה תוכלו להשתמש בו (או בחלקו) להכנת עוגות שמרים לקינוח. אז מה זה יהיה? אנחנו אומרים הכי גם וגם

עדי קלינגהופר | mako | פורסם 04/12/25 
  • זמן עבודהעד חצי שעה
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיבינוני
  • כשרות כשר פרווה

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

ל-2-3 חלות:

1 ק"ג קמח

40 גרם שמרים טריים או 20 גרם שמרים יבשים

חצי כוס סוכר

שלושת רבעי כוס שמן קנולה

500 מ"ל (2 כוסות ועוד כף) מים פושרים

1 כף מלח

אופן ההכנה:

1 מערבבים במיקסר עם וו לישה קמח, שמרים וסוכר.

2 מוסיפים בזרם דק את השמן והמים, ולסיום את המלח. ממשיכים ללוש 10 דקות לפחות.

3 מעבירים את הבצק לקערה משומנת, מכסים ומשאירים להתפחה בטמפרטורת החדר עד הכפלת הנפח, כשעה (בחורף יותר). 

4 מוציאים את הבצק מהקערה ומורידים לו את האוויר בעזרת אגרוף ואז לישה ידנית קצרה. מחלקים לכדורים, מרדדים לרצועות וקולעים 2 חלות גדולות או 3 בינוניות. לקליעה של 5 רצועות, כמו בתמונה:

 5 מכסים את החלות בעדינות ומניחים להתפחה שנייה, עד שהן מכפילות את נפחן (בין חצי שעה לשעה, בחורף יותר).

6 מחממים תנור ל-175 מעלות, טורבו.  

7 מברישים את החלות בביצה טרופה ומקשטים בשומשום. אופים 25-30 דקות, עד שהתחתית של החלות זהובה.

** באותו בצק ממש אפשר להשתמש להכנת 4 עוגות שמרים: מחלקים את הבצק ל-4 ומרדדים. מורחים כל ממרח שאוהבים, ומגלגלים לגלילים. חוצים כל גליל לאורכו ומלפפים כמו בורג. מעבירים לתבניות אינגליש חד פעמיות משומנות, מורחים בביצה טרופה ואופים. 

חלות פרווה לשבת (צילום: עדי קלינגהופר)
חלות פרווה לשבת |צילום: עדי קלינגהופר
מאותו הבצק - עוגת שמרים (צילום: עדי קלינגהופר)
מאותו הבצק - עוגת שמרים|צילום: עדי קלינגהופר

לבלוג של עדיקוש

לעמוד האינסטגרם המהמם שלה

בתיאבון!