צילום׃ עדי קלינגהופר, mako אוכל
עוגת פרג בחושה בלי להסתבך בכלל
אחרי שבוע של התחפרות, כל מה שמתחשק לנו לעשות לטובת קינוח לסופ"ש זה לערבב כמה מצרכים ולזרוק לתנור. אחר כך, עם התה של אחר הצהריים, נבין איזו בחירה מעולה עשינו
עדי קלינגהופר | mako אוכל
| פורסם 09/02/23
- זמן עבודהעשר דקות
- זמן הכנהשלושת רבעי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים :
ל-2 תבניות אינגליש קייק או תבנית עגולה 24 ס"מ:
1 כוס קמח
1 כוס סוכר
1 כוס פרג טחון טרי
1 כוס קוקוס
1 שקית אבקת אפייה (10 גרם)
4 ביצים
1 כוס שמן
1 כוס שמנת מתוקה
אבקת סוכר, לקישוט
אופן ההכנה:
1 מחממים תנור ל-170 מעלות, סטטי.
2 מערבבים בקערה את כל החומרים היבשים: קמח, סוכר, פרג, קוקוס ואבקת אפייה.
3 בקערה נוספת טורפים ביצים, שמן ושמנת מתוקה עד איחוד.
4 מוסיפים את תערובת היבשים לקערת הרטובים תוך כדי ערבוב, וטורפים עד איחוד.
5 משמנים תבניות היטב (או מרפדים בנייר אפייה), מוזגים פנימה את הבלילה ואופים 40 דקות, או עד הזהבה. העוגה מוכנה כשהיא קפיצית למגע או כשקיסם שננעץ בה יוצא עם פירורים לחים.
6 מצננים מעט, מפדרים באבקת סוכר ומגישים.
לבלוג של עדי - עדיקוש
** העוגה תישמר כ-4 ימים בקופסה אטומה בטמפרטורת החדר.
** לגרסה פרווה מחליפים את השמנת המתוקה בשמנת צמחית או במיץ תפוזים.