אוכל
צילום׃ עדי קלינגהופר, mako אוכל

עוגת גזר הכי טעימה שתאכלו

אם אתם לא אוהבים פקאנים או צימוקים בעוגת הגזר שלכם אתם יכולים להשמיט אותם, אבל את העוגה עצמה אתם פשוט חייבים להכין. עוגת גזר פרווה שמתקתקים ב-10 דקות

עדי קלינגהופר | mako אוכל | פורסם 19/01/23 
  • זמן עבודהעשר דקות
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.5 47 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

ל-2 תבניות אינגליש קייק או תבנית עגולה בקוטר 24:

1 כוס סוכר חום בהיר

שלושת רבעי כוס סוכר לבן

כוס ורבע שמן קנולה

1 כפית גדושה קינמון טחון

4 ביצים

1 כפית תמצית וניל

2 כוסות קמח + 2 כפות

2 כפיות שטוחות אבקת סודה לשתייה

1 כפית אבקת אפייה

חצי כפית מלח

5 גזרים גדולים, מגורדים

 לתוספות (לא חובה):

1 כוס פקאנים קצוצים

1 כוס צימוקים

להגשה:

אבקת סוכר

אופן ההכנה:

1 מחממים תנור ל-170 מעלות.

2 טורפים בקערה סוכר חום בהיר, סוכר לבן, שמן וקינמון עד לאיחוד. מוסיפים את הביצים והווניל וטורפים שוב לתערובת אחידה.

3 מוסיפים לקערה קמח, אבקת סודה לשתייה, אבקת אפייה ומלח וטורפים עד שהקמח נטמע בבלילה (בשלב הזה אפשר להמיר את המטרפה בכף עץ).

4 מוסיפים את הגזר המגורד ומערבבים היטב.

5 אם רוצים תוספות – פקאנים ו/או צימוקים (או כל תוספת אחרת) – מוסיפים אותן לבלילה ומערבבים.

6 מעבירים את הבלילה לתבנית משומנת או מרופדת בנייר אפייה ואופים 40-50 דקות, או עד שקיסם שננעץ בעוגה יוצא עם מעט פירורים.

7 מוציאים, מצננים, מפזרים אבקת סוכר ומגישים.

עוגת גזר של עדיקוש (צילום: עדי קלינגהופר, mako אוכל)
עוגת גזר של עדיקוש|צילום: עדי קלינגהופר, mako אוכל

לבלוג של עדי - עדיקוש

ולעמוד האינסטגרם המהמם שלה

** העוגה תישמר כ-4 ימים בטמפרטורת החדר כשהיא עטופה היטב.