חיתוכיות שוקולד פריכות לא מהעולם הזה
הילדים חוזרים למוסדות החינוך אחרי חודשיים שהרגישו כמו ארבעה, ואנחנו חוגגים עם המתוק המושלם: חיתוכיות פריכות פריכות שיתאימו בדיוק לקפה השקט של הבוקר, וגם לקינוח מפנק לילדים כשיחזרו בצהריים
- זמן עבודהעד חצי שעה
- זמן הכנהשעתיים
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים :
לתבנית מרובעת 23*23 ס"מ:
340 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות
150 גרם (שלושת רבעי כוס) סוכר לבן
150 גרם (שלושת רבעי כוס) סוכר חום בהיר או דמררה
420 גרם (3 כוסות) קמח
קורט מלח
300 גרם ממרח שוקולד שאוהבים (עם אגוזי לוז או בלי)
אופן ההכנה:
1 מחממים תנור ל-175 מעלות, מצב סטטי, ומרפדים את התבנית בנייר אפייה.
2 מערבבים במיקסר עם וו גיטרה חמאה, סוכר לבן וסוכר חום בהיר, עד שהחמאה מתרככת והחומרים מתאחדים.
3 מוסיפים את הקמח וקורט מלח ומערבבים עד לקבלת בצק אחיד ומעט דביק. אם הבצק לא מתגבש עוצרים את פעולת המיקסר, מסירים את החמאה מהדפנות ומפעילים אותו שוב.
4 מחלקים את הבצק לשליש ושני שליש. את השליש מעבירים למקרר לצינון.
5 את שני השלישים שנותרו מניחים בתחתית התבנית ומהדקים עם הידיים בשכבה אחידה. אופים כ-20 דקות עד הזהבה קלה.
6 מוציאים את התבנית מהתנור ומניחים לצינון לכ-10 דקות.
7 מורחים את ממרח השוקולד על הבצק האפוי ומשטחים לשכבה אחידה בעדינות (נעזרים בפלטה קטנה או בגב של כף).
8 מוציאים את הבצק מהמקרר, קורעים ממנו חתיכות קטנות ומפזרים בשכבה אחידה על השוקולד כך שכולו יכוסה.
9 אופים כ-25 דקות או עד הזהבה, מוציאים ומניחים לצינון בטמפרטורת החדר כשעה.
10 מחלצים את המאפה בעדינות מהתבנית, חותכים לקוביות ושומרים בקופסה אטומה.
לבלוג של עדי - עדיקוש
והנה עוד מתכונים לראש השנה, כי זה עוד רגע וחצי
המון המון קינוחים לארוחת ראש השנה מחכים לכם כאן
** החיתוכיות יישמרו בקופסה אטומה בטמפרטורת החדר כשבוע.