חיתוכיות שוקולד פריכות לא מהעולם הזה
קבלו את נס פך השמן של ימינו: חיתוכיות שוקולד שיחזיקו מעמד אפילו שבוע בקופסה אטומה (כל עוד לא תחסלו אותן קודם, כמובן. וזה אתגר לא קטן)
- זמן עבודהעד חצי שעה
- זמן הכנהשעתיים
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים :
לתבנית מרובעת 23*23 ס"מ:
340 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות
150 גרם (שלושת רבעי כוס) סוכר לבן
150 גרם (שלושת רבעי כוס) סוכר חום בהיר או דמררה
420 גרם (3 כוסות) קמח
קורט מלח
300 גרם ממרח שוקולד שאוהבים (עם אגוזי לוז או בלי)
אופן ההכנה:
1 מחממים תנור ל-175 מעלות, מצב סטטי, ומרפדים את התבנית בנייר אפייה.
2 מערבבים במיקסר עם וו גיטרה חמאה, סוכר לבן וסוכר חום בהיר, עד שהחמאה מתרככת והחומרים מתאחדים.
3 מוסיפים את הקמח וקורט מלח ומערבבים עד לקבלת בצק אחיד ומעט דביק. אם הבצק לא מתגבש עוצרים את פעולת המיקסר, מסירים את החמאה מהדפנות ומפעילים אותו שוב.
4 מחלקים את הבצק לשליש ושני שליש. את השליש מעבירים למקרר לצינון.

5 את שני השלישים שנותרו מניחים בתחתית התבנית ומהדקים עם הידיים בשכבה אחידה. אופים כ-20 דקות עד הזהבה קלה.
6 מוציאים את התבנית מהתנור ומניחים לצינון לכ-10 דקות.
7 מורחים את ממרח השוקולד על הבצק האפוי ומשטחים לשכבה אחידה בעדינות (נעזרים בפלטה קטנה או בגב של כף).
8 מוציאים את הבצק מהמקרר, קורעים ממנו חתיכות קטנות ומפזרים בשכבה אחידה על השוקולד כך שכולו יכוסה.
9 אופים כ-25 דקות או עד הזהבה, מוציאים ומניחים לצינון בטמפרטורת החדר כשעה.
10 מחלצים את המאפה בעדינות מהתבנית, חותכים לקוביות ושומרים בקופסה אטומה.

לבלוג של עדי - עדיקוש
** החיתוכיות יישמרו בקופסה אטומה בטמפרטורת החדר כשבוע.
המתכון עלה לראשונה בספטמבר 2022




