עוגת לימון שקדים בחושה ועסיסית
איזה שילוב זה שקדים ולימון, יא אללה. מי שהספיק לשכוח את זה במהלך הקיץ האינסופי שעבר עלינו - מוזמן להיזכר עם המתכון הזה של עדיקוש: עוגה עסיסית וטעימה, עם ציפוי פציח וסירופ מתוק-חמצמץ
- זמן עבודהעשר דקות
- זמן הכנהעד שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים :
לתבנית אינגליש קייש או תבנית עגולה קוטר 22:
200 גרם חמאה רכה
1 כוס סוכר
3 ביצים
רבע כוס מיץ לימון סחוט טרי
1 כוס קמח
1 כוס שקדים טחונים
כפית וחצי אבקת אפייה
קורט מלח
לקישוט:
50 גרם שקדים פרוסים
לסירופ לימון:
רבע כוס מיץ לימון סחוט טרי
שליש כוס סוכר
אופן ההכנה:
1 מחממים תנור ל-170 מעלות, סטטי.
2 מערבבים במיקסר עם וו הקצפה חמאה וסוכר עד לקבלת קרם חלק. מוסיפים את הביצים וממשיכים לערבב עד איחוד.
3 מוסיפים מיץ לימון, קמח, שקדים טחונים, אבקת אפייה ומלח ומערבבים רק עד איחוד ולא יותר.
4 מעבירים את הבלילה לתבנית מרופדת בנייר אפייה, משטחים ומפזרים שקדים פרוסים.
5 אופים 35-40 דקות או עד שהעוגה זהובה ותפוחה וקיסם שננעץ בה יוצא עם פירורים לחים.
6 מכינים את הסירופ: מביאים את מיץ הלימון והסוכר לרתיחה בקלחת, ומורידים מהאש.
7 מוזגים את הסירופ על העוגה ומניחים לצינון.
** העוגה תישמר כ-3 ימים בקופסה אטומה בטמפרטורת החדר.

בתיאבון!




