אוכל
צילום׃ עדי קלינגהופר

עוגת לימון שקדים בחושה ועסיסית

איזה שילוב זה שקדים ולימון, יא אללה. מי שהספיק לשכוח את זה במהלך הקיץ האינסופי שעבר עלינו - מוזמן להיזכר עם המתכון הזה של עדיקוש: עוגה עסיסית וטעימה, עם ציפוי פציח וסירופ מתוק-חמצמץ

עדי קלינגהופר | mako | פורסם 30/10/25 
  • זמן עבודהעשר דקות
  • זמן הכנהעד שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.8 40 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לתבנית אינגליש קייש או תבנית עגולה קוטר 22: 

200 גרם חמאה רכה

1 כוס סוכר 

3 ביצים

רבע כוס מיץ לימון סחוט טרי 

1 כוס קמח 

1 כוס שקדים טחונים 

כפית וחצי אבקת אפייה 

קורט מלח 

לקישוט:

50 גרם שקדים פרוסים

לסירופ לימון:

רבע כוס מיץ לימון סחוט טרי 

שליש כוס סוכר 

אופן ההכנה:

1 מחממים תנור ל-170 מעלות, סטטי. 

2 מערבבים במיקסר עם וו הקצפה חמאה וסוכר עד לקבלת קרם חלק. מוסיפים את הביצים וממשיכים לערבב עד איחוד. 

3 מוסיפים מיץ לימון, קמח, שקדים טחונים, אבקת אפייה ומלח ומערבבים רק עד איחוד ולא יותר. 

4 מעבירים את הבלילה לתבנית מרופדת בנייר אפייה, משטחים ומפזרים שקדים פרוסים. 

5 אופים 35-40 דקות או עד שהעוגה זהובה ותפוחה וקיסם שננעץ בה יוצא עם פירורים לחים. 

6 מכינים את הסירופ: מביאים את מיץ הלימון והסוכר לרתיחה בקלחת, ומורידים מהאש. 

7 מוזגים את הסירופ על העוגה ומניחים לצינון.  

** העוגה תישמר כ-3 ימים בקופסה אטומה בטמפרטורת החדר.

עוגת לימון שקדים של עדיקוש (צילום: עדי קלינגהופר)
עוגת לימון שקדים של עדיקוש|צילום: עדי קלינגהופר

לבלוג של עדיקוש

לעמוד האינסטגרם המהמם שלה

בתיאבון!