שושני שמרים תפוז
עוגת השמרים הזאת כמעט טובה מכדי להיות אמיתית. אתם יכולים לראות בה מעין שילוב בין עוגת תפוזים לסינמון רול - מינוס עניין הקינמון, שכאן מוחלף בנינוחות הדריים משגעים לא פחות
- זמן עבודהעד חצי שעה
- זמן הכנהמעל 3 שעות
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים :
לבצק (תבנית 25*35 ס"מ):
630 גרם (4 וחצי כוסות) קמח
25 גרם שמרים טריים
100 גרם (חצי כוס) סוכר
2 ביצים
1 כוס (240 מ"ל) מיץ תפוזים
קליפה מגוררת מתפוז אחד (או יותר)
1 כפית מחית וניל
100 גרם חמאה רכה
קורט מלח
למילוי:
כוס (200 גרם) סוכר
קליפה מגוררת משני תפוזים
120 גרם חמאה רכה
לציפוי:
200 גרם אבקת סוכר
50 מ"ל מיץ תפוזים
אופן ההכנה:
1 מערבבים במיקסר קמח, שמרים וסוכר. מוסיפים את הביצים, מיץ התפוזים, קליפת התפוז והווניל ולשים במהירות איטית.
2 מוסיפים את החמאה הרכה והמלח ולשים 10 עד 15 דקות, עד לקבלת בצק חלק אחיד וגמיש.
3 מעבירים את הבצק לקערה משומנת ומניחים להתפחה בטמפרטורת החדר שעתיים או יותר, עד להכפלת הנפח (אפשר להתפיח לילה במקרר).
4 מכינים את המילוי: מערבבים את כל המרכיבים במזלג בקערה לקבלת ממרח סמיך ואחיד.
5 עיצוב העוגה: מרדדים את הבצק על משטח מקומח למלבן בעובי חצי ס"מ. מורחים את המלית ומגלגלים לרולדה מהצד הרחב.
6 פורסים את רולדת הבצק ל-16 שבלולים, ומסדרים באופן מרווח בתבנית משומנת או מרופדת נייר אפייה. מכסים ומניחים להתפחה עד הכפלת הנפח (כשעה).
7 מחממים תנור ל-180 מעלות, מצב סטטי (חום עליון-תחתון). אופים את העוגה 25-35 דקות, עד שהבצק מזהיב.
8 בינתיים מכינים את הציפוי: מערבבים את אבקת הסוכר ומיץ התפוזים לקבלת תערובת אחידה.
9 מוציאים את העוגה מהתנור, מחכים כמה דקות ומורחים את הציפוי.

בתיאבון!




