אוכל
צילום׃ עדי קלינגהופר

שושני שמרים תפוז

עוגת השמרים הזאת כמעט טובה מכדי להיות אמיתית. אתם יכולים לראות בה מעין שילוב בין עוגת תפוזים לסינמון רול - מינוס עניין הקינמון, שכאן מוחלף בנינוחות הדריים משגעים לא פחות

עדי קלינגהופר | mako | פורסם 25/12/25 
  • זמן עבודהעד חצי שעה
  • זמן הכנהמעל 3 שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לבצק (תבנית 25*35 ס"מ):

630 גרם (4 וחצי כוסות) קמח 

25 גרם שמרים טריים

100 גרם (חצי כוס) סוכר

2 ביצים

1 כוס (240 מ"ל) מיץ תפוזים

קליפה מגוררת מתפוז אחד (או יותר)

1 כפית מחית וניל

100 גרם חמאה רכה

קורט מלח

למילוי:

כוס (200 גרם) סוכר

קליפה מגוררת משני תפוזים

120 גרם חמאה רכה

לציפוי:

200 גרם אבקת סוכר

50 מ"ל מיץ תפוזים

אופן ההכנה:

1 מערבבים במיקסר קמח, שמרים וסוכר. מוסיפים את הביצים, מיץ התפוזים, קליפת התפוז והווניל ולשים במהירות איטית.

2 מוסיפים את החמאה הרכה והמלח ולשים 10 עד 15 דקות, עד לקבלת בצק חלק אחיד וגמיש.

3 מעבירים את הבצק לקערה משומנת ומניחים להתפחה בטמפרטורת החדר שעתיים או יותר, עד להכפלת הנפח (אפשר להתפיח לילה במקרר).

4 מכינים את המילוי: מערבבים את כל המרכיבים במזלג בקערה לקבלת ממרח סמיך ואחיד.

5 עיצוב העוגה: מרדדים את הבצק על משטח מקומח למלבן בעובי חצי ס"מ. מורחים את המלית ומגלגלים לרולדה מהצד הרחב.

6 פורסים את רולדת הבצק ל-16 שבלולים, ומסדרים באופן מרווח בתבנית משומנת או מרופדת נייר אפייה. מכסים ומניחים להתפחה עד הכפלת הנפח (כשעה).

7 מחממים תנור ל-180 מעלות, מצב סטטי (חום עליון-תחתון). אופים את העוגה 25-35 דקות, עד שהבצק מזהיב.

8 בינתיים מכינים את הציפוי: מערבבים את אבקת הסוכר ומיץ התפוזים לקבלת תערובת אחידה.

9 מוציאים את העוגה מהתנור, מחכים כמה דקות ומורחים את הציפוי.

שושני שמרים תפוז. מאפה שכולו וואו (צילום: עדי קלינגהופר)
שושני שמרים תפוז. מאפה שכולו וואו|צילום: עדי קלינגהופר

לבלוג של עדיקוש

לעמוד האינסטגרם המהמם שלה

בתיאבון!