שושני שמרים עם מרנג ושוקולד
מכירים עוגיות שושנים עם קצף ביצים? מכירים. מכירים עוגות שמרים שושנים? בטח מכירים. אז עכשיו הכירו נא את השילוב המופלא בין השניים: שושני שמרים במילוי מרנג שוקולד עדין ומענג
- זמן עבודהשלושת רבעי שעה
- זמן הכנהיותר משלוש שעות
- רמת קושיבינוני
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים :
ל-16 יחידות:
500 גרם קמח (3 וחצי כוסות ועוד כף)
25 גרם שמרים טריים
חצי כוס סוכר
1 כוס חלב
1 ביצה
60 גרם חמאה רכה
קורט מלח
למלית מרנג:
4 חלבונים
300 גרם סוכר
100 גרם שוקולד קצוץ
מעט קקאו
אופן ההכנה:
1 מתחילים עם הבצק: מערבבים במיקסר קמח, שמרים וסוכר. מחברים וו לישה, מפעילים על מהירות נמוכה ומוסיפים את החלב והביצה. לשים כ-3 דקות ומוסיפים חמאה רכה ומלח. לשים 10 דקות, עד לקבלת בצק מעט דביק ואחיד.
2 מעבירים את הבצק לקערה משומנת ומניחים להתפחה בטמפרטורת החדר עד להכפלת הנפח (או למקרר ללילה).
3 מכינים את המלית: מקציפים במיקסר חלבונים עד לקבלת קצף לבנבן. מוסיפים את הסוכר וממשיכים להקציף עד לקבלת קצף חלבונים יציב.
4 מעצבים את הבצק: מרדדים את הבצק על משטח מקומח היטב למלבן בעובי כחצי ס"מ.
5 מורחים את מלית המרנג בשכבה אחידה. מפזרים שוקולד קצוץ ומפדרים במעט אבקת קקאו.
6 חותכים את המלבן לרצועות ומגלגלים כל רצועה לשושנה (אפשרות נוספת: מגלגלים את המלבן כולו לרולדה ואז פורסים לשושנים).
7 מסדרים את השושנים באופן מרווח בתבנית משומנת או מרופדת בנייר אפייה. מכסים ומתפיחים בטמפרטורת החדר עד הכפלת הנפח.
8 מחממים תנור ל-170 מעלות, טורבו. אופים את השושנים 25-30 דקות, או עד הזהבה מלאה.
לבלוג של עדי - עדיקוש
** השושנים יישמרו כיומיים בטמפרטורת החדר בקופסה אטומה.