אוכל
צילום׃ עדי קלינגהופר, mako אוכל

עוגיות שוקולד צ'יפס לוטוס

בסוף השבוע הקרוב אנחנו מתכוונים לחמש את הצנצנת על השיש בעוגיות האלה, שהן שוקולד צ'יפס אבל לא רק (יש גם שברי עוגיות לוטוס וקצת ממרח בפנים), ובעיקר - הן טעימות וממכרות בקטע אחר

עדי קלינגהופר | mako אוכל | פורסם 13/10/22 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהחצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 5 37 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

ל-15 עוגיות:

200 גרם חמאה רכה מאוד

שלושת רבעי כוס סוכר חום כהה דביק (180 גרם)

שני שליש כוס סוכר לבן (134 גרם)

1 ביצה

1 חלמון

2 כפות ממרח לוטוס

340 גרם קמח (2 כוסות וחצי פחות כף)

קורט מלח

10 גרם (שקית) אבקת אפייה

קורט פצפון של אבקת סודה

200 גרם שוקולד צ'יפס או שוקולד קצוץ

100 גרם עוגיות לוטוס, קצוצות

אופן ההכנה:

1 מחממים תנור ל-180 מעלות, מצב סטטי (לא טורבו).

2 מקרימים במיקסר עם בלון הקצפה חמאה, סוכר חום וסוכר לבן. כשמתקבל קרם מוסיפים את הביצה, החלמון וממרח הלוטוס ומערבבים.

3 מוסיפים קמח, מלח, אבקת אפייה ואבקת סודה לשתייה ומערבבים היטב עד קבלת בצק חלק ואחיד.

4 מוסיפים את השוקולד צ'יפס ועוגיות הלוטוס ומערבבים לתוך הבצק.

עוגיות שוקולד צ'יפס לוטוס - תקריב (צילום: עדי קלינגהופר, mako אוכל)
זה יהיה בשבילנו, תודה|צילום: עדי קלינגהופר, mako אוכל

5 מרפדים את תבנית התנור בנייר אפייה ובעזרת כף גלידה קפיצית מניחים כדורי בצק במרווחים שווים.

6 אופים כ-15 דקות, או עד שהעוגיות משתטחות ומזהיבות טיפה. שימו לב, כשהעוגיות יוצאות מהתנור הן עדיין רכות. רק אחרי הצינון הן יתייצבו.

7 מצננים ומעבירים לקופסה אטומה.

עוגיות שוקולד צ'יפס לוטוס - בתבנית (צילום: עדי קלינגהופר, mako אוכל)
עוגיות שוקולד צ'יפס-לוטוס|צילום: עדי קלינגהופר, mako אוכל

לבלוג של עדי - עדיקוש

ולעמוד האינסטגרם המהמם שלה

** אפשר לזלף מעט ממרח לוטוס מלמעלה.

** העוגיות נשמרות בקופסה אטומה בטמפרטורת החדר במשך כשבוע.