טירמיסו תותים
אנחנו אומנם מסתכנים פה בסקילה (מוצדקת!) - אבל בטירמיסו המסורתי יש שני דברים שמבאסים אותנו: הקפה (סליחה!) ואבקת הקקאו שנתקעת בגרון. טירמיסו התותים הזה של עדיקוש הוא הכל חוץ ממסורתי - אבל הוא פשוט עילוי
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהיותר משלוש שעות
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים :
לתבנית מלבנית 40*30 ס"מ:
2 חבילות בישקוטים
1 כוס חלב לטבילה
150 גרם תותים, חתוכים לקוביות
לקרם:
500 מ"ל שמנת מתוקה
500 גרם גבינת מסקפרונה
100 גרם אבקת סוכר
1 כפית מחית וניל
לקישוט:
150 גרם תותים, חצויים
אופן ההכנה:
1 הקרם: מערבבים במיקסר עם וו הקצפה שמנת מתוקה, מסקרפונה, אבקת סוכר ווניל. מקציפים במהירות בינונית עד לקבלת קרם יציב למדי (הימנעו מהקצפת יתר).
2 מוזגים את החלב לקערה רחבה.
3 טובלים מחצית מהבישקוטים בחלב ומסדרים בתבנית בשכבה אחת.
4 מעבירים לתבנית מחצית מהקרם, ומשטחים. מפזרים את קוביות התותים על הקרם.
5 מסדרים שכבה נוספת של בישקוטים: טובלים בחלב ומניחים בזהירות על התותים.
6 מעבירים את המחצית השנייה של הקרם לתבנית, ומשטחים. מעבירים את הטירמיסו ללילה להתייצבות.
7 מקשטים את הטירמיסו בתותים חצויים, ומגישים.
לבלוג של עדי - עדיקוש
וכאן יש המון קינוחים שווים לפסח
** אפשר לקשט גם בנענע, פטל מיובש ו/או אבקת סוכר.
** מכיוון שמדובר בקינוח עדין מאוד, חשוב שלא ישהה יותר מדי זמן מחוץ למקרר.