צילום׃ עדי קלינגהופר, הבלוג של עדיקוש
עוגיות שוקולד ללא גלוטן
איך שראינו את המתכון הזה הבנו שבפסח אנחנו הולכים לחרוש עליו - זה לא כל יום שמוצאים מתכון כל כך מוצלח לעוגיות בלי קמח. ומה נעשה עד פסח? נחרוש עליו גם, כמובן. פצצת השוקולד הזאת פשוט טעימה ברמות אחרות
עדי קלינגהופר | mako אוכל
| פורסם 09/01/25
- זמן עבודהעשר דקות
- זמן הכנהחצי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים :
ל-12 עוגות גדולות:
30 גרם חמאה
200 גרם שוקולד מריר
2 ביצים
שלושת רבעי כוס סוכר
2 כפות אבקת קקאו
חצי כפית אבקת אפייה
מעט מלח גס
ניתן להוסיף חצי כוס שוקולד צ'יפס
אופן ההכנה:
1 מחממים תנור ל-180 מעלות, מצב סטטי (חום עליון-תחתון).
2 ממיסים במיקרו את השוקולד והחמאה בפולסים של 30 שניות.
3 מקציפים במיקסר את הביצים (חלמון וחלבון יחד) והסוכר לקבלת תערובת תפוחה ובהירה. מוסיפים את השוקולד המומס וממשיכים להקציף.
4. מוסיפים את הקקאו ואבקת האפייה ומערבבים לקבלת בלילה אחידה. אם רוצים, מקפלים פנימה שוקולד צ'יפס. התערובת מתקבלת סמיכה מאוד, וזה בסדר.
5. מניחים כדורים מהתערובת על תבנית מרופדת נייר אפייה. הכי נוח לעשות את זה בעזרת כף גלידה, אבל אפשר גם ב-2 כפות רגילות.
6 מפזרים מעט מלח גס ואופים 10-12 דקות, עד שהעוגיות תפוחות וסדוקות.
המתכון פורסם לראשונה בבלוג של עדיקוש
בתיאבון!