לחמניות שמונה עם שומשום
רכות, טעימות ומתקתקות עם תועפות של שומשום - מתפללים ליום שבו המספר 8 יתקשר אצלנו יותר עם לחמניות ופחות עם צווי מילואים. עד אז - נתנחם באפייה
- זמן עבודהיותר משלוש שעות
- זמן הכנהחצי שעה
- רמת קושיבינוני
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים :
ל-15 לחמניות:
1 ק"ג קמח
40 גרם (4 כפות לא גדושות) שמרים טריים
6 כפות (72 גרם) סוכר
חצי כוס (100 מ"ל) שמן קנולה
500 מ"ל מים
כף (10 גרם) מלח
שמן זית, למריחה אחרי האפייה
לציפוי:
8 כפות סילאן
8 כפות מים רותחים
1 כוס שומשום
אופן ההכנה:
1 מערבבים במיקסר עם וו לישה קמח, שמרים וסוכר. מוסיפים את השמן והמים ומתחילים ללוש על מהירות בינונית. מוסיפים את המלח.
2 לשים כ-10 דקות עד לקבלת בצק אחיד ודביק. מעבירים אותו לקערה משומנת, מכסים ומניחים להתפחה עד הכפלת הנפח - כשעתיים או לילה במקרר.
3 מוציאים את הבצק מהקערה, מחלקים לחלקים שווים של 100 גרם כל אחד ויוצרים לחמניות בצורת 8 (ראו סרטון).
4 מערבבים היטב בקערה את הסילאן עם המים ובקערה נוספת שמים את השומשום.
5 טובלים כל לחמנייה בקערת הסילאן ואז בשומשום. מסדרים בתבנית מרופדת נייר אפייה ברווחים שווים ומניחים להתפחה עד הכפלת הנפח (כ-40 דקות).
6 מחממים תנור ל-175 מעלות, טורבו.
7 אופים את הלחמניות כ-25 דקות, או עד הזהבה.
8 מברישים את הלחמניות בשמן זית ומצננים (בהתחלה החלק העליון של הלחמניות מעט קשה, לאחר הצינון הוא מתרכך).
לבלוג של עדי - עדיקוש
בתיאבון!