צילום׃ עדי קלינגהופר, mako אוכל
גלידה לוטוס
דוגרי? לגולדה וחברותיה יש מה ללמוד מגלידת הלוטוס הזאת של עדיקוש, שאומנם לוקחת 10 דקות הכנה בלחץ אבל היא קרמית וטעימה והכי כיפית בעולם אחרי ארוחה קיצית
עדי קלינגהופר | mako אוכל
| פורסם 28/07/22
- זמן עבודהעשר דקות
- זמן הכנהיותר משלוש שעות
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים :
לגלידה (תבנית 20*20 או 2 תבניות אינגליש קייק):
500 מ"ל שמנת מתוקה
1 פחית חלב מרוכז (390 גרם)
200 גרם גבינת מסקרפונה
20 עוגיות לוטוס, מרוסקות
200 גרם ממרח לוטוס, מרוכך במיקרו
לקישוט:
3 כפות ממרח לוטוס מומס
4 עוגיות לוטוס, מרוסקות
אופן ההכנה:
1 מקציפים במיקסר את השמנת המתוקה עד לקבלת קצפת יציבה אך לא נוקשה.
2 מוסיפים חלב מרוכז וגבינת מסקרפונה ומקציפים עד איחוד.
3 מוסיפים את העוגיות המרוסקות ומקפלים בעדינות.
4 מוזגים את ממרח הלוטוס לבלילה ומקפלים בעדינות כך שהבלילה תראה כמו שיש. מעבירים לתבנית ומיישרים עם גב של כף.
5 קישוט: מזלפים מלמעלה באופן חופשי עוד ממרח לוטוס ויוצרים ציור של שיש עם סכין או קיסם.
6 מפזרים עוגיות מרוסקות ומכניסים להקפאה ל-6 שעות לפחות.
לבלוג של עדי - עדיקוש
** הגלידה נשמרת בהקפאה במשך כשבועיים.
** בהגשה מחממים מעט כף גלידה ויוצרים כדורים.