עוגיות סנדוויץ' עם ריבה
עם כל אהבתנו לעוגיות שוקולד צ'יפס, לעוגיות שקדים ולעוגיות פאדג', לעוגיות נסיכה יש לנו חולשה מיוחדת. 2 עוגיות חמאה פריכות וביניהן ריבה? גם תחושה שדפקנו את המערכת עם 2 עוגיות בילט אין וגם נוסטלגיה מתוקה
- זמן עבודהעד חצי שעה
- זמן הכנהשעתיים
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים :
להכנת הבצק:
200 גרם חמאה
100 גרם אבקת סוכר
300 גרם קמח
חצי כפית תמצית/מחית וניל
רבע כוס מיץ תפוזים
קורט מלח
מצרכים נוספים:
ריבה שאוהבים
עוד אבקת סיכור לקישוט
אופן ההכנה:
1 מערבבים במיקסר עם וו גיטרה את כל החומרים להכנת הבצק עד לקבלת בצק חלק ומעט דביק. עוטפים בניילון נצמד ומעבירים לקירור במשך שעה.
2 מעבירים את הבצק למשטח עבודה מקומח היטב, ומרדדים את הבצק למלבן לעובי של כחצי ס"מ.
3 מחממים תנור ל-180 מעלות.
4 קורצים מהבצק פרחים/עיגולים (או כל צורה אחרת שבוחרים) ומניחים את כל העוגיות על גבי תבנית מרופדת נייר אפייה.
5. במחצית מהעוגיות - קורצים חור קטן באמצע, ואופים כ-12 דקות או עד הזהבה.
6 מצננים את העוגיות לפחות חצי שעה, ואז מכינים את הסנדוויץ': על העוגיות השלמות מורחים ריבה, את העוגיות המחוררות מפדרים באבקת סוכר - ואז מניחים את השכבה המפודרת מעל השכבה עם הריבה.
לבלוג של עדי - עדיקוש
* את העוגיות מאחסנים בקופסה אטומה בטמפרטורת החדר כשבוע ימים.