אוכל
צילום׃ עדי קלינגהופר, אוכל טוב, mako

עוגיות סנדוויץ' עם ריבה

עם כל אהבתנו לעוגיות שוקולד צ'יפס, לעוגיות שקדים ולעוגיות פאדג', לעוגיות נסיכה יש לנו חולשה מיוחדת. 2 עוגיות חמאה פריכות וביניהן ריבה? גם תחושה שדפקנו את המערכת עם 2 עוגיות בילט אין וגם נוסטלגיה מתוקה

עדי קלינגהופר | אוכל טוב, mako | פורסם 02/03/23 
  • זמן עבודהעד חצי שעה
  • זמן הכנהשעתיים
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 5 50 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

להכנת הבצק:

200 גרם חמאה

100 גרם אבקת סוכר 

300 גרם קמח 

חצי כפית תמצית/מחית וניל

רבע כוס מיץ תפוזים 

קורט מלח 

מצרכים נוספים:

ריבה שאוהבים

עוד אבקת סיכור לקישוט

אופן ההכנה:

1 מערבבים במיקסר עם וו גיטרה את כל החומרים להכנת הבצק עד לקבלת בצק חלק ומעט דביק. עוטפים בניילון נצמד ומעבירים לקירור במשך שעה.

2 מעבירים את הבצק למשטח עבודה מקומח היטב, ומרדדים את הבצק למלבן לעובי של כחצי ס"מ.

3 מחממים תנור ל-180 מעלות.

4 קורצים מהבצק פרחים/עיגולים (או כל צורה אחרת שבוחרים) ומניחים את כל העוגיות על גבי תבנית מרופדת נייר אפייה.

5. במחצית מהעוגיות - קורצים חור קטן באמצע, ואופים כ-12 דקות או עד הזהבה.

6 מצננים את העוגיות לפחות חצי שעה, ואז מכינים את הסנדוויץ': על העוגיות השלמות מורחים ריבה, את העוגיות המחוררות מפדרים באבקת סוכר - ואז מניחים את השכבה המפודרת מעל השכבה עם הריבה. 

לבלוג של עדי - עדיקוש

ולעמוד האינסטגרם המהמם שלה

* את העוגיות מאחסנים בקופסה אטומה בטמפרטורת החדר כשבוע ימים.

עוגיות סנדוויץ' עם ריבה (צילום: עדי קלינגהופר, אוכל טוב, mako)
עוגיות סנדוויץ' עם ריבה|צילום: עדי קלינגהופר, אוכל טוב, mako